Mack LR je popelářský elektromobil, který můžete příští rok potkat v New Yorku

Mack LR je popelářský elektromobil, který můžete příští rok potkat v New Yorku
  • Výkon popelářského auta činí 496 koní
  • Čtyři baterie pohání nejen auto, ale i všechny hydraulické systémy
  • S nákladními vozy na elektrický pohon si pohrává i například Daimler nebo Volvo

Že je elektromobil maximálně SUV jako Tesla Model X nebo Audi e-tron? Kdepak. Pokud pomineme chystanou Teslu Semi, což je regulérní tahač, už dnes si můžete koupit třeba elektrickou dodávku Volkswagen e-Crafter. V New Yorku chce příští rok začít své podobně velké elektrické vozy testovat společnost Mack, a to pro sběr odpadu. Informace přinesl server cnet.com.

Mack LR má dva elektromotory o celkovém výkonu 496 koní. V útrobách jsou čtyři baterie, avšak jejich kapacitu neznáme. Nebudou však úplně malé, a to i z toho důvodu, že budou pohánět i veškeré hydraulické systémy. Velkou kapacitu baterie dokládá i to, že tento popelářský elektromobil půjde nabíjet vysokým výkonem až 150 kW. Výhodou popelářského auta je předem naplánovaná trasa, takže se dá lépe pracovat s případným dojezdem.

Své elektrické dodávky má například i Daimler, jehož modely Fuso v ulicích Stuttgartu už nějaký ten pátek jezdí. A mají velmi podobný úkol – patří tamním technickým službám. S nákladním vozem na elektrický pohon si pohrává i automobilka Volvo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze