Lotterer se chystá na Le Mans, v Jakartě jej nahradí nováček Beckmann

Lotterer se chystá na Le Mans, v Jakartě jej nahradí nováček Beckmann
Fotografie: Andretti Autosport
  • David Beckmann byl oficiálně potvrzen pro dvojzávod v Jakartě
  • V týmu Avalanche Andretti nahradí André Lotterera, který se chystá s Porsche na Le Mans

David Beckmann byl podle očekávání povolán týmem Avalanche Andretti do hlavního závodu Formule E. Vzhledem k okolnostem se však představí hned dvakrát, a to při nadcházející zastávce v Jakartě 3. a 4. června. 23letý závodník v barvách amerického týmu vystřídá zkušenějšího krajana André Lotterera, jenž bude plnit závazky Porsche pro jubilejní 100. závod slavné 24h Le Mans.

V sezóně 2022 u týmu Andretti Beckmann působil v roli testovacího jezdce. Pro letošní ročník se přesunul do garáže Porsche, s nímž před nedávnem absolvoval i nováčkovské testy v Berlíně. V nich se prezentoval jako o něco rychlejší pilot z nasazené dvojice a obsadil celkové 9. místo.

„Jsem velmi vděčný za příležitost zastoupit Andrého a reprezentovat v Jakartě tým Andretti. Formule E je neuvěřitelně konkurenceschopný šampionát a jsem rád, že mohu ukázat své schopnosti v této jedinečné závodní sérii. Rád bych poděkoval Michaelovi Andrettimu a jeho týmu za to, že ve mě věří a svěřili mi tento závazek. Udělám vše abych dosáhl skvělého výsledku pro všechny zúčastněné,“ vylíčil své pocity Beckmann pro týmové stránky.


Beckmann mezi roky 2021 a 2022 působil v F2, kde čekal na velkou příležitost. Svou premiérovou sezónu zahájil v barvách českého týmu Charouz Racing System a při svém debutu dokonce vyjel stupně vítězů při závodě v Bahrajnu. Poté se na bedně objevil ještě v Baku, nicméně kvůli scházejícím financím byl nucen tým uprostřed sezóny opustit. Od té doby v F2 pouze zaskakoval za indisponované jezdce. Rok 2023 zatím pro Beckmanna vypadá slibně. Podepsal smlouvu s Jota Sport s účastí v LMP2. Po dvou odjetých závodech v Sebringu (vítěz) a Portimao přišlo skrze partnerství s Porsche laso z Andretti. V této souvislosti se hodně mluví i o práci na plný úvazek v nadcházejícím ročníku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze