Kia v Evropě meziročně prodala o 40 % víc modelů Niro. Táhnou i elektromobily

Kia v Evropě meziročně prodala o 40 % víc modelů Niro. Táhnou i elektromobily
  • Kia prodala 268 305 vozidel, tedy o 1,6 % více než v prvním pololetí roku 2018
  • K rostoucím prodejům napomohlo zejména rozšíření modelové řady Ceed
  • Podíl vozů značky Kia na evropském trhu vzrostl z 3,0 % na 3,2 %

Společnost Kia Motors podle nejnovějších údajů Asociace evropských výrobců automobilů (ACEA) vykázala na evropských trzích historicky nejvyšší pololetní objemy nových registrací. Prodeje značky v Evropě během prvních šesti měsíců 2019 vzrostly meziročně o 1,6 % na 268 305 kusů. V témže období se zvýšil i podíl vozů Kia na trhu, a to z 3,0 % na 3,2 %.

Kia e-Niro

Úspěch okomentoval Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe: „Díky řadě nových a modernizovaných modelů jsme se v roce 2019 vyšplhali do nových výšin, což dokazuje funkčnost naší strategie zaměřené na produkty a obchodní růst. Nyní nabízíme širší možnosti volby napříč více segmenty než většina ostatních výrobců, k čemuž napomohlo rozšíření modelové řady Ceed, stejně tak jako naše hybridní, elektrické a sportovně zaměřené modely. V druhém pololetí 2019 nabídneme zákazníkům ještě širší možnosti volby, a to díky novému městskému crossoveru Kia XCeed a novým hybridům a plug-in hybridům.“

Od poloviny roku 2018 se prodává Kia Ceed třetí generace v podobě pětidveřového hatchbacku i kombi Sportswagon a počátkem roku 2019 se tato modelová řada ještě rozrostla. Nový pětidveřový ProCeed s karoserií typu shooting brake a vysoce výkonná provedení GT modelů Ceed a ProCeed napomohla k meziročnímu růstu celé modelové řady Ceed o plných 40,6 %. Významný úspěch zaznamenal zejména ProCeed s dosavadními letošními prodeji na úrovni 9 589 vozidel – oproti pouhým 1 131 vozům pro_cee'd druhé generace za první pololetí 2018.

Očekává se, že prodeje modelové řady Ceed budou v druhém pololetí 2019 ještě růst, a to i díky novému městskému crossoveru Kia XCeed, který se na trhu objeví v září. Kia disponuje jednou z nejpestřejších nabídek hybridních a elektrických modelů na současném trhu. Poptávka po elektrifikovaných modelech této značky v prvních šesti měsících roku 2019 zaznamenala růst. Prodeje vozů Niro – s hybridním, plug-in hybridním nebo čistě elektrickým pohonem – vzrostly o 40,1 % na 31 133 kusů. Celkové pololetní prodeje elektrifikovaných modelů Kia se zvýšily z 27 671 na 38 173 kusů (+38,0 %), včetně končícího modelu Soul EV a nového modelu e-Soul, resp. Optimy Plug-in Hybrid (sedan i kombi Sportswagon) a Sportage EcoDynamics+ s mild-hybridním systémem 48 V.

Kia zaznamenala další růst i v případě svých nejnovějších kompaktních modelů – městského vozu Picanto a kompaktního crossoveru Stonic. V návaznosti na příchod nových provedení GT-Line a X-Line v roce 2018 se letošní prodeje modelu Picanto zvýšily o 13,9 % na 42 200 kusů, čímž se Picanto stalo třetím nejprodávanějším modelem Kia, hned v závěsu za vozy Ceed a Sportage (64 118 kusů). Zároveň se zvýšily i prodeje modelu Kia Stonic, čtvrtého nejprodávanějšího vozu značky, a to o 9,4 % na 33 852 kusů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze