O elektrický crossover Kia e-Niro je zájem. Češi si ale počkají do příštího roku

1
O elektrický crossover Kia e-Niro je zájem. Češi si ale počkají do příštího roku
  • Modely e-Niro a e-Soul si v Česku budete moci objednat v létě
  • Dodávky do Česka budou zahájeny až začátkem roku 2020
  • Cena Kia e-Niro bude činit lehce přes 1 milion Kč s DPH ve verzi s větší baterií

Elektrická Kia e-Niro je pro mnohé očekávaným elektromobilem. Crossover s dojezdem až 485 kilometrů technicky vychází z Hyundai Kona Electric, ale zejména na zadních sedadlech nabídne více prostoru a má umírněnější a možná i líbivější design. Představena byla na podzim na autosalonu v Paříži, odkud jsme vám přinesli i její podrobné představení.

Kia e-Niro (autosalon Paříž 2018)

Kia e-Niro se nyní začíná prodávat, však automobilka se nejdříve zaměřuje na rozvinuté trhy v západní Evropě, kde je elektromobilita podporována. A s e-Nirem tam sklízí úspěchy. V prvním čtvrtletí zde Kia prodala 3 tisíce modelů e-Niro a lze očekávat, že druhé čtvrtletí bude mnohem úspěšnější. Jen v Holandsku pak eviduje za tři měsíce přes 7 tisíc objednávek.

Kia e-Niro 64 kWh

Rozměry4 375 × 1 805 × 1 560 mm, 1 812 kg
Výkon150 kW
Baterie67,1 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)455 km

Pokud si ale na sympatický crossover brousíte zuby a chtěli byste ho prohánět i na českých silnicích, ještě si více než půl roku počkáte. Objednávky sice česká Kia spustí začátkem druhého pololetí, ale první dodávky budou do Česka realizovány až začátkem roku 2020. Cena bude velmi podobná sesterskému modelu Hyundai Kona. Ve verzi s větší baterií o kapacitě 64 kWh se tak bavíme o cenovce mírně nad 1 milionem korun včetně DPH.

Kia e-Soul bude také až příští rok

Co se dodávek týče, velmi podobně na tom bude také nová generace modelu e-Soul, která si svou premiéru odbyla v Ženevě. Česká Kia spustí objednávky rovněž začátkem druhého pololetí tohoto roku a první kusy by se k českým zákazníkům měly dostat začátkem roku 2020.

Kia e-Soul 64 kWh

Rozměry4 195 × 1 800 × 1 600 mm, 2 180 kg
Výkon150 kW
Baterie67,1 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)452 km

Kia e-Soul ujede 452 kilometrů na nabití