Kia Motors Czech uvádí univerzální nabíjecí kartu pro český trh

Kia Motors Czech uvádí univerzální nabíjecí kartu pro český trh
Fotografie: Kia Motors Czech
  • Nabíjecí Kie budete moci od 1. června nabíjet v Česku s jedinou kartou
  • Týká se to i starších či dovezených aut
  • Služba bude fungovat u více než 550 nabíječek

Kia uvádí jako vůbec první automobilka u nás univerzální nabíjecí kartu, určenou exkluzivně pro český trh. Kia EV Power Card umožní současným i budoucím majitelům nabíjecích automobilů Kia využívat s jediným čipem služby tří největších poskytovatelů na domácím trhu – ČEZ, PRE i E.ON. V tuto chvíli se jedná o více než 550 veřejných nabíjecích stanic, tedy výraznou většinu v Česku. V seznamu chybí Ionity, její síť je však zatím u nás poměrně řídká. Ceny za nabíjení se nebudou lišit od částek pro registrované zákazníky jednotlivých společností. Jedná se tedy o klasickou agregaci, s níž se na českém území dostanete na výhodnější ceny, než s konkurenčním produktem domácí automobilky, určeným ovšem pro celou Evropu. Takový produkt ovšem Kia nabízí také, pod názvem KiaCharge.

Stávající i noví zákazníci se budou moci zaregistrovat od 1. června 2021 na stránkách www.axigon.cz, při registraci po nich bude vyžadováno VIN vozidla. Tím se ověří, že je karta vydávána skutečně k nabíjecímu automobilu. Karta pak zůstane registrovaná kromě majitele i na konkrétní vozidlo, a bude možné ji při dalším prodeji přeregistrovat na nového majitele. A právě jen s registrovaným vozidlem také bude fungovat. Služba bude k dispozici pro nově zakoupené i starší nabíjecí automobily Kia, přičemž při koupi nového dostanete ještě navíc po dobu jednoho roku v rámci programu Elektřina na 12 000 km zdarma celkem 159 kWh bezplatné energie měsíčně jako bonus. U starších elektromobilů či plug-in hybridů značky Kia se bude rozlišovat, zda byl vůz koupen nový v ČR, nebo dovezený. Ve druhém případě bude před registrací třeba kontaktovat autorizovaný servis Kia, aby váš vůz zanesl do interní databáze českého importéra. Poté už bude registrace stejně snadná, jako u vozů tuzemského původu.

Jde de facto o obrandovanou službu Axigon. Zřízení i vedení je u Kie bezplatné (Axigon si účtuje 125 korun měsíčně), požadované částky za dobíjení odpovídají stojanovým cenám u jednotlivých poskytovatelů, včetně slev při vyšších odběrech. Zásadní rozdíl je však v tom, že budete řešit pouze jedno vyúčtování, a to přímo s Axigonem. Ten bude zasílat podrobné měsíční faktury s detailním rozpisem každého nabíjení (místo, čas i cena).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze