Kia zveřejnila ceník EV Power Card. Můžete nabíjet za 3,50 Kč i bez paušálu!

1
Kia zveřejnila ceník EV Power Card. Můžete nabíjet za 3,50 Kč i bez paušálu!
Fotografie: Kia Motors Czech
  • Jedná se o přechodné řešení, exkluzivní pro český trh
  • Soustředí platby od všech nabíječek do jediné faktury
  • Nabízí výhody pro standardním řešením
Zatímco o zavedení exkluzivní služby pro český trh Kia EV Power Card jsme vás již informovali, nyní máme k dispozici ceník. Ten se sice, podle původních předpokladů, neliší od standardních nabídek jednotlivých poskytovatelů (ČEZ, PRE, E.On), ovšem objevili jsme v něm jednu na první pohled malou, avšak velmi důležitou odlišnost. V kolonce ČEZ totiž chybí položka „Měsíční platba“, jakou najdete ve standardním ceníku pro běžné zákazníky. U Kie prostě stačí uvedené spotřeby dosáhnout a automaticky se dostanete na nižší ceny. Pokud tedy měsíčně projezdíte 500 kWh (to kupříkladu osm plných baterií Kie e-Niro), dostáváte se na bezkonkurenčních 3,50 Kč/kWh a při námi testované spotřebě e-Niro 15,1 kWh/100 km na necelé 0,53 Kč/km přímých provozních nákladů. Pro občasné jezdce může matematika vycházet úplně jinak. Pětikoruna už za první kilowatthodinu u PRE včetně hyperchargerů 75 kW, které momentálně rostou po republice jako houby po dešti, zní také velmi zajímavě.
Ceník Kia EV Power Card
U ČEZu se lze dostat na 3,50 Kč/kWh i bez paušálu

Služba Kia EV Power Card momentálně na českém trhu nemá obdobu. Jedná se obrandovanou službu společnosti Axigon, která agreguje nabídku tří dominantních tuzemských poskytovatelů, ovšem bez měsíčního paušálu za její vedení. Jedná se o přechodné řešení, postupně nahrazované globální službou KiaCharge, jejíž spuštění v Česku nabralo jisté zpoždění, ovšem mělo by k němu dojít ještě letos.

Diskuze ke článku
Finta Sw
Finta Sw
To by mě zajímalo jak to je s tou cenou u čezu, jestli platím 3,5 Kč až od odebrání 500kWh a tím pádem musím neprve zaplatit
36kWh za cenu 7,50
85kWh za cenu 5,50
a 378 kWh za cenu 4,50 , než se k té ceně dostanu, nebo
stačí přeročit pásma 36,122 a 500 pro přiznání té ceny.
V prvním případě by to mělo logiku, ale nebylo to tak cool jak se propaguje v článku, protože sice paušál neplatím, ale ten paušál mi zajistí opravdu cenu 3,5 za třeba jen 501 kWh.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze