Jednou kartou lze nově nabít u tří největších sítí nabíjecích stanic

Jednou kartou lze nově nabít u tří největších sítí nabíjecích stanic
Fotografie: Axigon
  • Energokarta společnosti Axigon umožňuje nabíjení v sítích ČEZ, PRE a E.ON
  • Majitelům elektromobilů a plug-in hybridů přináší větší pohodlí
  • Zároveň umožní levnější nabíjení bez nutnosti platit měsíční paušál

Jednou z největších slabin elektromobility v Česku je, že ke každému provozovateli je potřeba zvláštní čip nebo karta, kromě majitelů elektromobilů některých značek, které k vozu dávají i nabíjecí kartu s roamingem k více poskytovatelům. Většina elektromobilistů ale musí mít čipy ČEZ, PRE i kartu E.ON, aby se v klidu mohla pohybovat po Česku. S velmi zajímavým řešením ale přichází Axigon, poskytovatel tankovacích karet.

Kromě toho, že s kartami od Axigonu lze tankovat benzín, naftu nebo CNG, lze nově i nabíjet elektromobil nebo plug-in hybrid díky nové Energokartě. Tato karta totiž funguje u sítí ČEZ, PRE i E.ON, tedy u všech tří největších provozovatelů nabíjecích stanic v Česku. Výhodou je nejenže nemusíte mít u sebe několik čipů, ale i finanční výhodnost bez nutnosti platit měsíční paušál.

Energokarta Axigon přináší i nižší ceny

Například v případě ČEZu je nutné platit paušál, abyste se dostali na lepší cenu, než je základních 7,50 Kč včetně DPH. Energokarta od společnosti Axigon ale umožňuje získání nižších cen jen na základě měsíčních odběrů bez měsíčního paušálu. Když tedy jeden měsíc jezdíte a nabíjíte více, máte nižší cenu za kWh. U E.ONu je pak cena stejná jako pro majitele karty E.ON, ale i u PRE budete s kartou Axigon Energokarta nabíjet levněji než podle standardního ceníku.

Axigon Energokarta - ceník
Axigon Energokarta – ceník od 1. 4. 2021
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze