Hodiny bezplatného nabíjení u Lidlu končí! Nyní bude každý poctivě platit

35
Hodiny bezplatného nabíjení u Lidlu končí! Nyní bude každý poctivě platit
Fotografie: Petr Vomáčka, fDrive.cz
  • Bude potřeba registrace a zadání platebních údajů
  • Cílem je zamezit neslušnému chování některých elektromobilistů

A je to tady. Bezplatné nabíjení u poboček obchodního řetězce Lidl je definitivně minulostí, jak se lze dočíst v nových podmínkách na www.lidl.cz/c/e-mobilita. Jistě se někdo z vás už setkal se situací, kdy na nabíječce u Lidlu stál elektromobil klidně i několik hodin a blokoval nabíjení pro další zájemce, kteří přijeli nakoupit. Nyní je tomu konec a ti, kteří se snažili na dobré vůli Lidlu vydělat, mají smůlu.

Nové obchodní podmínky firmy by se daly shrnout do krátkého sloganu – registruj se, nabij, zaplať. Kdo bude mít problém s tím, že již nestačí pouhé zapojení nabíjecího konektoru do zásuvky vozu, ten elektromobil zkrátka nenabije. Nyní bude potřeba po dojetí na nabíjecí stanici Lidlu otevřít speciální aplikaci v mobilním telefonu skrze QR kód. Ten každého přesměruje na stránku, kde si majitel elektromobilu zadá konektor, který chce využít. Následně se zobrazí cena za 1 kWh. Pokud ji akceptuje, teprve pak budete moci spustit nabíjecí proces. Samozřejmě v rámci zpoplatnění nabíjení nebude chybět ani nutná procedura v podobě vyplnění emailu pro zaslání faktury.

V diskuzi pod článkem nám můžete sdělit svůj názor na tento krok. My jej vítáme, jelikož neslušných elektromobilistů neustále přibývá a jejich ohleduplnost k ostatním je mnohdy nulová. Hovořit by o tom mohli i návštěvníci obchodů Kaufland, jejichž nabíjecí stanice jsou pravidelně okupovány majiteli vozů Tesla. Ti se nestydí nechat zde svůj vůz klidně i 4 hodiny, přičemž vždy blokují pomalejší typ nabíjení AC. Ten je totiž jako jediný zdarma po dobu nákupu, a tak u něj dochází k častému zneužívání.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Urcite je to spravne rozhodnuti. Ja nabijeci stanice, ktere umoznuji nabijeni zdarma uplne ignoruji, protoze jet nekam nakoupit jen proto, ze tam maji nabijecku, ktera bude obsazena vazne nema smysl.
Vsechno co je zadarmo vetsinou bud nefunguje nebo si to zaplatite jinou formou nekolikanasobne. Tohle je ten prvni pripad.
Vojtulee M.
Vojtulee M.
A přitom by se to dalo krásně a jednoduše zavést s bezplatným nabíjením po načtení účtenky v aplikaci, ale proč si dělat tu práci. Bylo to nevyhnutelné, ale takhle se trestají všichni, na což jsme si v ČR za naši existenci museli zvyknout.
Jack Jester
Jack Jester
Jedině dobře, jelikož všichni ti vyčůránci, co jenom dobíjeli a nic nekoupili jsou sprostí zloději, na které doplácíme my všichni. Před rokem bylo pozdě.
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Jak je neco zadarmo, zacne se to zneuzivat. Takze jedine dobre.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze