Jízdu elektrické formule Prahou ukončila nehoda

Jízdu elektrické formule Prahou ukončila nehoda
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Tradiční závodní den ČVUT se konal opět v Technické ulici
  • Jezdila elektrická motorka a elektrická i hybridní formule
  • Elektrická formule eForce FSE 11 měla nehodu

Úspěšný český formulový tým eForce studentů z ČVUT sledujeme a pravidelně o něm informujeme. Letos jsme například přinášeli informace o nových formulích pro letošní sezónu nebo ze závodů ve Švýcarsku a v Itálii. V rámci dnešní akce Závodní den ČVUT ale tento tým potkala nepříjemná událost. Jejich nejnovější formule se stala nepojízdnou hned pár sekund po startu.

Závodní den ČVUT je tradiční akcí, při které se představují české studentské závodní týmy. Koná se u Elektrotechnické fakulty ČVUT v Technické ulici, která je uzavřená kvůli možnosti dynamických ukázek. Po motocyklech týmu CTU Lions, z nichž ten novější je elektrický, nastoupily na start dvě formule. Nejnovější generace elektrické formule týmu eForce s označením FSE 11 a hybridní formule týmu CTU CarTech.

Krátce po startu ale dostal pilot elektrické formule smyk a pravým zadním kolem trefil obrubník. Náraz byl tak silný, že zničil zavěšení kola. Vzhledem k tomu, že tým má za 14 dní v plánu důležité testování, jde o velkou komplikaci. Držme tedy týmu eForce palce, aby se to podařilo opravit a mohli začít přípravy na další sezónu.

Podrobnější informace ze závodního dne přineseme později. Pokud jste studenti, zajímá vás motorsport a chtěli byste si vyzkoušet, o čem to je, můžete se přidat k týmu eForce, který hledá další posily. Získáte tím cenné zkušenosti i zápis do životopisu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze