Jaký elektromobil Škoda přijde po Enyaqu iV? Máme fotky!

Doplněno o nové fotografie
3
Jaký elektromobil Škoda přijde po Enyaqu iV? Máme fotky!
Fotografie: Zoltán Pultzner, fDrive.cz
  • Škoda už testuje další elektromobil
  • Vychází z Enyaqu, ale má sportovnější tvary
  • Pravděpodobně bude přímým konkurentem pro Teslu Model Y

Škoda Enyaq iV se ještě ani nedostala k prvním zákazníkům a Škoda Auto už testuje další elektromobil, který bude následovat. Je to SUV-coupé, které vychází právě z Enyaqu. Toto auto jsme potkali na nabíjecí stanici, což byla ideální příležitost jej pro vás nafotit, i když to nebylo snadné, protože posádka doprovodného vozu jej okamžitě po příjezdu přikryla plachtou. Bylo tedy nutné vyčkat na správný okamžik.

Právě odkrytý předek ukazuje, že příď vozu se od Enyaqu iV, který už byl představen a zákazníci jej mohou objednávat, nijak neliší. Rozdílné tvary evidentně začínají až u sloupku B, právě tam začíná i maskování tohoto vozu. I přes něj je ale vidět svažující se střecha ve stylu coupé, stejně jako to měla studie Škoda Vision E nebo později Vision iV, která byla již blíže realitě. Zadní světla jsou sice zakrytá maskováním, ale když svítí, tak to vypadá, že budou stejná jako u základního Enyaqu.

Právě tento typ karoserie je populární a ostatně i Tesla Model Y, která se chystá co nevidět do Evropy, sází právě na tento typ karoserie. Dali byste přednost spíše základnímu Enyaqu s větším prostorem uvnitř, nebo této verzi se sportovnějšími liniemi?