Jaguar F-PACE v anketě World Car of the Year 2017 zabodoval hned dvakrát

Jaguar F-PACE v anketě World Car of the Year 2017 zabodoval hned dvakrát
  • SUV od Jaguaru dostalo cenu za auto roku 2017 a také za design
  • Jde o druhý model, který dokázal získat v této anketě dvě prvenství
  • Minulý rok se do finále probojoval Jaguar XE, ale neuspěl

Hned dvě ocenění si připisuje automobilka Jaguar v anketě World Car Awards 2017. SUV z jeho nabídky, tedy model F-PACE, získal hned dvě cenná prvenství: World Car of the Year 2017 a World Car Design of the Year 2017.

Jaguar F-PACE je nejrychleji prodávaným modelem, který kdy Jaguar vyrobil, a jedná se teprve o druhý model, kterému se kdy podařilo získat dva tituly v anketě World Car Awards za posledních třináct let. O vítězi rozhoduje 75 motoristických novinářů ze 24 zemí.

„F-PACE byl navržen a designován jako výkonné SUV s výjimečnou dynamikou, každodenním využitím a troufalým designem. Toto ocenění jen potvrzuje talent a skvělou práci našich týmů, které vytvořily nejpraktičtější sportovní auto světa a nejrychleji prodávaný vůz z portfolia Jaguar,” řekl Dr. Ralf Speth, CEO společnosti Jaguar Land Rover.

Minulý rok se do finálového výběru probojoval model XE. Chuť vítězství si však automobilka se šelmou ve znaku může užívat až nyní, kdy ve finálovém klání F-PACE porazil Audi Q5 a Volkswagen Tiguan. Co se týká ocenění designu, tak tam naopak musejí zamáčknout slzu v Mercedesu s řadou S v provedení Cabrio a také Toyota C-HR.

„F-PACE je naše první SUV, které si ale drží charakter tak typický pro Jaguar. Ocenění World Car of the Year 2017 jen potvrzuje správnost našeho rozhodnutí přinést náš jedinečný design a dynamické kvality do nového sektoru na trhu,” uvedl Ian Callum, Director of Design pro Jaguar.

Jaguar a Land Rover poslední dobou sbírají velkou chválu především na poli designu. Nejnovější přírůstek do rodiny Land Rover, model Velar, se nechal vychvalovat od velké části odborné veřejnosti. Na ženevském autosalonu šlo o jeden z nejvíce obletovaných modelů. Nově má svou designovou zdařilost potvrzený i Jaguar F-PACE

A to nebude dlouho trvat a na trh dorazí i čistě elektrická varianta Jaguar I-PACE, který jsme obdivovali při ženevské premiéře. Ten by měl být zhruba o 10 až 15 procent dražší než spalovací sourozenec. Dojezd dle NEDC má hodnotu 500 kilometrů, o což se starají 90kWh baterie. Těšit se na elektrickou šelmu můžeme už příští rok.

Technické parametry Jaguar I-PACE 2018

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon294 kW, 400 koní, točivý moment: 696 Nm
Baterie90 kWh (84,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 7 kW,
SpotřebaKombinovaná: 21,2 kWh / 100 km, dojezd: 480 km
Cena od2 441 453 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze