I Hyundai bude pracovat na komunikaci mezi vozy. S kým spojil síly?

I Hyundai bude pracovat na komunikaci mezi vozy. S kým spojil síly?
  • Cílem je testování konektivity a aplikování technologií pro zabezpečení
  • Na komunikaci mezi vozy pracuje už například Volkswagen

Pomalu se dostáváme do doby, kdy i automobil střední třídy v sobě má pokročilou konektivitu. Za chvilku se tak tento trend dotkne běžně vybavených vozidel a řešit se bude další krok – komunikace vozidel mezi sebou.

Na této technologii už pracuje několik automobilek, například Volkswagen chce, aby jeho vozidla už za dva roky zvládala komunikovat mezi sebou. Nechat si ujet vlak nechtějí ani další, nově do vagonu naskočil i korejský Hyundai.

Hyundai Motor Company bude na projektu spolupracovat se společnosti Cisco. Nejprve se obě společnosti vrhnou na vytvoření testovacích podmínek s cílem vyzkoumat a následně analyzovat tok dat a otestovat nové technologie pro zabezpečení vozidel.

Vozidla by si tak dokázala předat informace například o dopravních zácpách, náledí na vozovce a podobně. Druhou stranou mince je náchylnost na kybernetické útoky.

Jaké přesné ambice automobilka Hyundai má, to zatím nevíme, stejně jako neznáme rok, kdy bychom se mohli i u této automobilky dočkat komunikování mezi sériovými vozy.

Tento segment není však doménou pouze automobilek. Na své technologii pracuje i technologický gigant Google. Ten na to však jde trošku jinak – snaží se naučit komunikovat vozidla s chodci. V minulosti si totiž nechal zapsat patent, který podobnou technologii ukazuje. Dobře však víme, jak málo podobných patentů dojde až do fáze sériové výroby.

Zdroj: itsinternational.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze