Hyundai Santa Fe dostane odvážnější design, bude jako hybrid i plug-in hybrid

Hyundai Santa Fe dostane odvážnější design, bude jako hybrid i plug-in hybrid
Fotografie: hyundai.cz
  • Hyundai Santa Fe bude stát na nové platformě třetí generace a přinese hybridní pohony
  • Plug-in hybrid pravděpodobně bude mít výkon 261 koní a baterii s kapacitou 13,9 kWh
  • V Evropě se nové Santa Fe začne prodávat v září letošního roku

Automobilka Hyundai odhalila fotografie modernizovaného SUV Santa Fe. Vylepšená verze vlajkové lodi značky Hyundai v evropském segmentu SUV nabízí řadu prémiových vylepšení a nové hybridní pohony – jak základní hybrid, tak i plug-in hybrid s možností externího nabíjení. Nové Santa Fe kromě toho bude prvním vozidlem Hyundai v Evropě, které využívá zcela novou platformu třetí generace.

Díky mnoha novým funkcím se nové Santa Fe ještě více řadí do kategorie prémiových vozidel,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. „Znovu tím dokládáme, že nasloucháme našim zákazníkům a vždy jim poskytujeme nejmodernější prvky výbavy, abychom uspokojili jejich požadavky. Je tomu tak i v případě naší nabídky poháněcích ústrojí. Od představení našeho nového Santa Fe bude naše kompletní produktová řada SUV k dispozici s elektrifikovanými verzemi, sahajícími od hybridních řešení až po pohon s palivovými články.

Podrobnosti o hybridních pohonech zatím automobilka nezveřejnila, ale autoexpress.co.uk přináší neoficiální informace o čtyřválci o objemu 1,6 litru ve spojení s elektromotorem o výkonu 90 koní. Systémový výkon by pak měl být 261 koní a točivý moment 350 Nm. Baterie Li-ion by měla mít kapacitu 13,9 kWh, ale tento pohon by podle zmíněného zdroje měl dorazit až v roce 2021.

Podle oficiální zprávy Hyundai bude nové Santa Fe v Evropě nabízeno od září 2020, takže zpočátku pravděpodobně bez plug-in hybridní verze a nemáme ani informaci, zda zpočátku bude k dispozici alespoň základní hybrid. Stejně tak Hyundai nezveřejnil informace o cenách.

Hyundai Ioniq Electric. Prospěla mu modernizace?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze