Hyundai Santa Fe bude promítat obraz mrtvého úhlu na přístrojový štít

Hyundai Santa Fe bude promítat obraz mrtvého úhlu na přístrojový štít
  • Santa Fe je druhým modelem Hyundai s touto technologií, která byla ve světové premiéře představena v modelu Nexo
  • Hyundai je prvním výrobcem automobilů, který poskytuje řidičům videa z obou stran vozidla

Hyundai představila kamerového asistenta pro sledování mrtvého úhlu BVM (Blind-spot View Monitor) jako první výrobce automobilů v roce 2018 u modelu Nexo. Systém, dostupný nyní i v novém modelu Santa Fe, ukazuje řidičům na displeji pohled dozadu na pravé i levé straně SUV. Obraz z kamer je na displej přenášen, jakmile řidič vozu Santa Fe zapne ukazatele směru před změnou jízdního pruhu.

Hyundai Santa Fe

Škálu renomovaných bezpečnostních technologií pro nový model Santa Fe jsme rozšířili o bezpečnostní systém kamerového sledování mrtvého úhlu. Tím posouváme úroveň naší péče o bezpečnost a jízdní pohodu našich zákazníků na dosud neslýchanou úroveň,“ říká Andreas Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe HQ odpovědný za marketing a produkt. „Čtvrtá generace naší vlajkové lodi v segmentu SUV nabízí jednu z nejlepších bezpečnostních výbav ve své třídě.“

Hyundai se stal po uvedení první generace modelu Santa Fe na evropský trh v roce 2000 etablovanou značkou v segmentu SUV. Čtvrtá generace navazuje na úspěchy svých předchůdců a mimo jiné nabízí soubor prvků aktivní bezpečnosti a vyspělých asistenčních systémů Hyundai SmartSense. Také asistent zabraňující kolizi s vozidly přijíždějícími ze stran při couvání je novinkou ve výbavě vozů značky Hyundai. Systém při couvání z míst se špatnou viditelností nejen upozorňuje na případná vozidla, která se přibližují zezadu, ale také automaticky aktivuje brzdy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze