Hyundai má nejširší nabídku elektrifikovaných pohonů na evropském trhu

4
Hyundai má nejširší nabídku elektrifikovaných pohonů na evropském trhu
  • V nabídce najdete nejen model Ioniq, ale také čistě elektrickou Konu či vodíkové Nexo
  • Letos dorazí druhá generace modelu Ioniq a přijde i mild-hybridní Hyundai i30

Nemusíte mít automobilku Hyundai na vrcholu vašeho žebříčku oblíbenosti, ale jedna věc se této korejské automobilce upřít nedá – paleta elektrifikovaných modelů, popřípadě modelů na alternativní paliva. V nabídce je Ioniq hybridní, plug-in hybridní nebo čistě elektrický a dále elektrická Kona či vodíkové Nexo.

Paleta elektrifikovanych modelů Hyundai

Čistá mobilita je pro značku Hyundai už dlouhou dobu žhavé téma a reálné výsledky snah na tomto poli můžeme pozorovat už dnes. V roce 2016 Hyundai uvedl na trh modelovou řadu Ioniq, která jako první poskytla v jedné karosářské variantě výběr všech důležitých elektrifikovaných pohonů a která se s více než 60 tisíci prodanými vozy od jejího uvedení na trh stala důležitým pilířem modelové palety značky Hyundai. „Ve druhé polovině letošního roku se pak můžeme těšit na druhou generaci modelové řady Ioniq, která bude mimo jiné jako první na světě nabízet ‚režim jízdy v zelené zóně‘, jenž bude ve větší míře využívat elektromotor namísto spalovacího motoru,“ poznamenal Jan Pohorský, zástupce společnosti Hyundai Motor Czech.

Hyundai dnes, v rámci čisté mobility, nabízí prakticky vše a zájemci o ekologický pohon mohou vybírat i v čím dál oblíbenější kategorii SUV. Důkazem je úspěch nového elektromobilu Kona Electric, který od svého uvedení na trh posbíral již celou řadu ocenění, mezi jinými například titul „Elektromobil roku“ na pařížském autosalonu 2018 nebo „Zelené auto roku 2018“. V nabídce je také komfortní SUV Hyundai Tucson v hybridní verzi s 48V elektrickým okruhem, který se rovněž vyrábí v Nošovicích. Ke konci roku Hyundai obohatí ekologicky šetrnou paletu také o hybridní verzi Kona a i30 kombi (HEV 48 V).

Pro značku Hyundai je příznačná špičková připravenost. Například všechny osobní modely již nyní splňují emisní normu Euro 6d Temp, která přijde v platnost až v září letošního roku. V rámci cesty k čisté mobilitě bude Hyundai v roce 2021 nabízet 60 % všech svých vozů v ekologicky šetrném provedení.

Diskuze ke článku
F15
Nejlepší je ten konec na obrázku, kde některé automobilky nemají ani jedno, docela úsměvné. Hyundai se toho nebála a investovala do elektromobility nemalé peníze a brzo se jí to s úroky vrátí.
Kopy
Ruku na srdce, Hyundai dělá velmi bezpečné vozy, jsou designově hezké, moje současná ix35 neměla 5 let žádnou vadu, tudíž mohu tvrdit, že jsou jejich vozy kvalitní a teď začínají dělat ve velkém úspornější verze aut v podobě hybridů a el. aut, mně to osobně nevadí, jsem jenom rád.
Patrik F.
Taky se nemůžete dočkat mild-hybridní i30? Kamarád má i30 s klasickým pohonem a nemůže si ji vynachválit. Pokud tomu novému modelu dají dobrou cenovku, tak půjde na dračku, nemyslíte?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze