Hyundai Kona Hybrid vstupuje na český trh. Cena startuje na 599 990 Kč

Hyundai Kona Hybrid vstupuje na český trh. Cena startuje na 599 990 Kč
Fotografie: hyundai.cz
  • Pod kapotou pracuje zážehový čtyřválec o objemu 1,6 litru
  • Maximální výkon soustavy činí 141 koní
  • Modelová řada Kona byla uvedena na trh v roce 2017

Nabídka značky Hyundai se na českém trhu rozrůstá o další model v hybridní verzi. Konkrétně jde o Konu Hybrid, kterou si můžete pořídit už od 599 990 Kč. „Poptávka po ekologických vozech trvale roste a cílem Hyundai je uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky. S novým modelem Kona Hybrid poskytneme ještě větší výběr ekologických modelů populární karoserie SUV,“ uvedl specialista PR Hyundai Motor Czech Jan Pohorský s tím že „V oblasti elektrifikovaných pohonů máme opravdu širokou nabídku a budeme ji i nadále rozšiřovat.“

Hyundai Kona Hybrid má pod kapotou zážehový čtyřválec Kappa GDI o objemu 1,6 litru. Nejvyšší výkon činí 105 koní a maximální točivý moment má hodnotu 147 Nm. Elektromotor poskytuje dalších 43 koní a kombinovaný výkon je 141 koní. V útrobách pracuje dvouspojková šestistupňová převodovka a baterie o kapacitě 1,56 kWh.

Ke všem novým vozům navíc Hyundai zdarma poskytuje celou řadu benefitů. Jedná se například o pětiletou komplexní záruku bez omezení počtu km, pětileté asistenční služby, sadu zimních kol, tankovací kartu, která majitele v České republice opravňuje k získání slevy 0,40 Kč za každý natankovaný litr paliva bez omezení km, a mnoho dalších benefitů, které jsou k dispozici na těchto webových stránkách.

Na přání dodávaný multimediální a navigační systém zobrazuje širokou škálu užitečných informací na 10,25" dotykovém displeji s funkcí děleného zobrazování a umožňuje hlasové ovládání v šesti jazycích (pouze ve spojení se systémem Blue Link) s využíváním znalostí z cloudu. Displej lze individualizovat dvěma verzemi hlavní plochy a editováním zobrazovaných ikon a funkcí. Standardním systémem v oblasti konektivity je Display Audio. Uživatelská plocha chytrého telefonu je přenášena na 7" displej prostřednictvím systému Android Auto nebo Apple CarPlay. Na přání je k dispozici podložka pro bezkabelové indukční nabíjení v souladu se standardem Qi.

Modelová řada Kona byla pojmenována podle okresu Kona na ostrově Havaj a na trh byla uvedena v roce 2017 jako první kompaktní SUV značky Hyundai v Evropě. Loni představil korejský výrobce automobilů své první, zcela elektricky poháněné SUV, a to Kona Electric. Od uvedení modelové řady Kona na trh v říjnu 2017 bylo v Evropě prodáno již téměř 120 000 těchto vozů.

Technické parametry Hyundai Kona Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 550 mm, 1 880 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon103 (77 + 32) kW, 141 (105 + 43) koní, točivý moment: 14 Nm
Baterie1,56 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?
Cena od609 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze