Hyundai Kona v novém kabátě a s novými elektrifikovanými pohony

Hyundai Kona v novém kabátě a s novými elektrifikovanými pohony
Fotografie: hyundai.cz
  • Modernizovaná Hyundai Kona dostane i sportovnější variantu N Line
  • Pod kapotou bude mít nové mild-hybridní pohony
  • Elektrická Kona bude modernizována později

Hyundai ukázal fotografie modernizované Kony, která se vyrábí v Česku. Spolu s omlazeným designem dostane pod kapotu nové pohony včetně dvou mild-hybridů, které se tak zařadí po bok plně elektrické verze a hybridu. Zatím jsou k dispozici jen fotografie standardních verzí, mezi které se řadí i hybrid, takže na podobu elektrické Kony po modernizaci si budeme muset počkat.

S omlazeným vzhledem, který se dotkl zejména přední části Kony a interiéru, přichází i sportovněji zaměřená verze N Line, která je u tohoto modelu novinkou. Zároveň ale Hyundai myslí i na ekologicky zaměřené řidiče a po bok plně elektrické Kony Electric a plně hybridní Kony Hybrid se zařadí i dvě mild-hybridní motorizace. Jelikož verze N Line není vázaná na jeden konkrétní motor, lze předpokládat že bude možné ji koupit například i se zmíněnými mild-hybridními motorizacemi.

Mild-hybridní pohon bude k dispozici se zážehovým i vznětovým motorem

Mild-hybridní technologie se standardně používá ve spojení se vznětovým motorem Smartstream (1,6 l) o výkonu 136 koní. Na výběr je sedmistupňová převodovka DCT (7DCT – Double Clutch Transmission), nebo šestistupňová inteligentní mechanická převodovka (6iMT – Intelligent Manual Transmission). Na přání lze částečně hybridní pohon objednávat i pro varianty s pohonem všech kol. Zážehový motor 1.0 T-GDI Smartstream o výkonu 120 koní může být vybaven kombinací 48V mild-hybridního pohonu a převodovky 6iMT na přání.

Zcela nová Kona N Line a nová Kona se objeví v evropských showroomech na konci letošního roku, zatímco nová Kona Hybrid bude následovat na začátku roku 2021. Nová Kona Electric, která převezme elektrický pohon od aktuální verze a bude mít i stejný dojezd, bude představena v blízké budoucnosti.

Technické parametry Hyundai Kona Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 550 mm, 1 880 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon103 (77 + 32) kW, 141 (105 + 43) koní, točivý moment: 14 Nm
Baterie1,56 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 4,3 l / 100 km
Cena od609 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze