Vedení formule E učinilo první změny v kalendáři

Vedení formule E učinilo první změny v kalendáři
Fotografie: Formule E
  • Z provizorního kalendáře na letošní sezónu vypadla ePrix Marrákéše
  • V Itálii a ve Španělsku se pojede dvojitý závod
  • Další změny budou závislé na aktuální pandemické situaci

Pouhé 2 týdny před startem závodu v Římě byly oznámeny první změny v letošním vydání kalendáře formule E. Oficiálně se zatím jedná o trojnásobný zásah do původních plánů, přičemž dotýkají se i závodu v italské metropoli. Namísto jedné ePrix se vedení série rozhodlo pro zařazení dvojitého závodu. Země přitom před nedávnem přešla do tvrdého lockdownu v souvislosti s pandemií COVID–19 a nevědělo se, zda vůbec dojde k uskutečnění akce v původním rozsahu. Formule E nakonec dostala výjimku.

Další změnou je přidání extra závodu ve španělské Valencii. Premiéra elektrických formulí na okruhu Ricarda Torma tak zatím není v ohrožení a obě ePrix jsou naplánovány na poslední dubnový víkend. Má se za to, že obě změny jsou částečnou náhradou za dosud nezveřejněné ePrix v druhé polovině sezóny, které se údajně nepodaří uskutečnit. Společně s tím vedení šampionátu oficiálně oznámilo zrušení závodu v Marrákéši v termínu 22. 5. V Maroku přitom původně měl být zajištěn přístup fanoušků do ochozů. Právě návrat fanoušků byl ale zároveň jednou z podmínek lednového opětovného zařazení do kalendáře. Tento cíl se zcela jistě naplnit nepodaří, proto bylo přistoupeno k definitivnímu vyřazení.

Zbylá místa v kalendáři měla být s jeho zveřejněním „brzy oznámena.“ V nynějším oficiálním prohlášení se ale objevuje tatáž věta. Zatím tedy není jasné, kdy se podaří dosáhnout dohod s hostitelskými městy. Další revize již nyní narušeného kalendáře budou záviset na cestovních omezeních a protokolech místních samospráv, přičemž případné souhlasné stanovisko musí vydat i Světová rada motorsportu FIA.

Provizorní kalendář (aktualizace 29. 3. 2020)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze