Ferrari chce elektromobil. Elektrický supersport může být ziskový, říká Marchionne

Ferrari chce elektromobil. Elektrický supersport může být ziskový, říká Marchionne
  • Ferrari chce postavit elektrický supersport, který bude konkurovat Tesle Roadster
  • Italská automobilka plánuje také SUV, které konkurenční Lamborghini už oficiálně představilo

O elektromobilu od Porsche se toho ví už opravdu hodně, McLaren si s podobnou myšlenkou pohrává a takové Ferrari už je podle všeho rozhodnuto. Elektromobil bude, stejně jako SUV. Čemu bude chtít Ferrari se svým elektromobilem konkurovat? Logicky Tesle Roadster. Má se tedy jednat o elektrický supersport. Připomeňme, že Roadster má papírový dojezd tisíc kilometrů a z klidu na 96 km/h má zrychlit za 1,9 sekundy.

Tesla Roadster (2017)

Pokud budeme vyrábět elektrický supersport, pak ten náš bude nejrychlejší,“ řekl Sergio Marchionne na autosalonu v Detroitu. „Lidé jsou unešení tím, co ukázal Elon Musk. Rozhodně jeho počin nechci hanit, ale podobných výkonů je schopný dosáhnout každý,“ dodal Marchionne.

Šéf Ferrari a koncernu FCA je přesvědčený, že pouze drahé a rychlé elektromobily mohou být ziskové. Na otázku, proč se do elektromobilů nepustí například Fiat nebo Alfa Romeo, tak nepřímo odpověděl. Koneckonců Fiat má model 500e, na jehož test se můžete těšit už tento víkend.

Marchionne také nakousl téma SUV modelu. Ferrari jej chce také nabídnou, ale musí vypadat jako Ferrari, musí jezdit jako Ferrari a lidé se v něm musí jako ve Ferrari i cítit. Pokud jsou tohle podmínky, přes které nejede vlak, tak jsme velmi zvědaví, jak bude SUV legendární italské značky vypadat.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze