Plug-in hybridní Urus by mohl mít až 800 koní. Prý se ho opravdu dočkáme

Plug-in hybridní Urus by mohl mít až 800 koní. Prý se ho opravdu dočkáme
  • Lamborghini Urus vsází na čtyřlitrový osmiválec o výkonu 650 koní
  • Pohonné ústrojí by mělo pocházet z Porsche Panamera

Lamborghini Urus se oficiálně představilo a jak se dalo čekat, jeho papírové specifikace si nezadají s ledajakým supersportem. Osmiválec produkující 650 koní a 850 Nm rozpohybuje Urus na 100 km/h za 3,6 sekundy, a to i přesto, že váží více jak dvě tuny. Jak tato čísla do budoucna překonat?

Jednou a asi i velmi pravděpodobnou možností je elektrifikace. O plug-in hybridní jednotce v modelu Urus se spekulovalo a spekuluje i nadále. Koneckonců v koncernu už přišla řada i na Panameru. A právě z té by si Urus měl vzít příklad. Porsche Panamera v hybridní variantě je nejrychlejším modelem v nabídce. Těžko odhadovat, kam by mohli inženýři z Lamborghini jít s výkonem v případě hybridního pohonu. Rozhodně by ale mohl atakovat i 800 koní.

Zmíněná Panamera má pod kapotou stejný motor, tedy vidlicový čtyřlitrový osmiválec. Ten je naladěný na 680 koní a 850 Nm. „Lambo“ by šlo však jistě ještě o kus dále. Ostatně Porsche má pouze o 30 koní více, a to Lambo po elektrifikaci ještě nesáhlo. No, máme se na co těšit.

Zdroj: autoexpress.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze