Nástupce Aventadoru bude mít atmosférický dvanáctiválec a tři elektromotory k tomu

Nástupce Aventadoru bude mít atmosférický dvanáctiválec a tři elektromotory k tomu
Fotografie: Lamborghini
  • Dvojice elektromotorů bude na přední nápravě a jeden na zadní
  • Mělo by se jednat o plug-in hybrid
  • Vůz si ponechá 6,5litrový atmosférický dvanáctiválec

Aventador je vlajkovou stíhačkou Lamborghini již od roku 2011, kdy nahradil již stárnoucí Murciélago. Dvanáctiválec s výkonem 700 koňských sil byl ve své době ohromující. V roce 2016 se dočkal faceliftu, ale stárnutí nelze zabránit. Nástupce už startuje motory, na řadu se podle carscoops.com dostane v následujících třech letech. Motory neříkáme omylem – mělo by jich být skutečně hodně.

Lamborghini Aventador

Podle všeho by měl mít nástupce opět atmosférický dvanáctiválec s objemem 6,5 litru. Pokud ale chcete neustále zvyšovat výkon a přitom se držet atmosférického plnění, zbývá vám jen jedna cesta, kterou je elektrifikace. Mluví se o dvojici elektromotorů na přední nápravě a na zadní nápravě by měla dvanáctiválci pomáhat ještě třetí elektrická pohonná jednotka. Ve středu vozu by měla být baterie, která by měla umožnit jízdu pouze na elektrický pohon.

Technický ředitel Lamborghini Maurizio Reggiani se nechal slyšet, že nástupce Aventadoru půjde zapojit do zásuvky. Plug-in hybrid je podle něj nejlepší kombinací pro udržení DNA Lamborghini a zároveň splnění všech emisních norem. Pokud se ptáte na výkon, ten zatím jistý není. Nejčastěji se však mluví o hodnotě 1 200 koní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze