Příští Aventador má být plug-in hybrid s atmosférickým dvanáctiválcem

Příští Aventador má být plug-in hybrid s atmosférickým dvanáctiválcem
  • Plug-in hybridní Aventador potvrdil hlavní technik Lamborghini Maurizio Reggiani
  • Zachování atmosférického dvanáctiválce je dobrá zpráva pro všechny petrolheady

Chvílemi nám celý příběh o tom, zda příští generace Lamborghini Avendator dostane hybridní pohon nebo ne, může připadat jak v jedné pohádce, kde si mladík trhá lístečky Kopretiny a hádá, zda ho dotyčná slečna má ráda, nebo nemá ráda.

Hlavní technik Maurizio Reggiani však konečně říká, že příští generace dostane atmosféricky dvanáctiválec, ale také baterie. Má se tedy jednat o plug-in hybrid. Ve finále je to skvělá zpráva i pro všechny petrolheady. Ptáte se proč? Protože by se tím Lamborghini vyhnulo využívání přeplňovaného motoru. Velké atmosférické motory mají své kouzlo, ať už jde o výkonovou křivku či charakteristický zvuk.

Možná si říkáte, proč by další Lambo mělo být plug-in hybrid. Však to přidá jen velký kus hmotnosti. Máte pravdu, jenže emisní limity jsou jasně dané a reagovat na ně musí i výrobci hypersportů. A když se na vše podíváme z druhé stránky, tak takové plug-in hybridní Porsche Panamera je sice jiný typ auta, ale rozhodně se o něm nedá říci, že je špatné. Automobilový trh se mění a je potřeba se adaptovat. A to bude muset udělat jak Lamborghini, tak i jiné automobilky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze