Faceliftovaný Superb už sjíždí z výrobní linky. Ještě letos dorazí verze PHEV

Faceliftovaný Superb už sjíždí z výrobní linky. Ještě letos dorazí verze PHEV
  • První kusy modernizované Škody Superb sjíždějí z montážní linky Škody Auto
  • Koncem roku se do výroby dostane i plug-in hybridní varianta, které Škoda Auto říká Superb iV

V závodě společnosti Škoda Auto v Kvasinách sjel dnes z linky první modernizovaný model Škoda Superb. Tři a půl roku po uvedení třetí generace na trh prochází vlajková loď značky Škoda rozsáhlou modernizací, a to především v oblasti technologií a designu. Od debutu prvního novodobého modelu Škoda Superb v roce 2001 představuje tato modelová řada vrchol palety značky Škoda, který se etabloval mezi nejprodávanější vozy střední třídy.

Škoda Superb iV (2019)

Charakteristickými znaky modernizovaného modelu Škoda Superb je nový přední nárazník a větší maska chladiče s dvojitými lamelami. Škoda Superb má na pátých dveřích nový, sebevědomě vyhlížející nápis nesoucí jméno automobilky. Tento charakteristický prvek zdobí i nové kompaktní modely Škoda Scala a Kamiq. Postupně bude zdobit záď všech modelů značky Škoda.

Technickou novinkou modernizované vlajkové lodi jsou full LED matrixové světlomety, které se u sériového modelu značky Škoda objevují poprvé. S velkorysou nabídkou prostoru v interiéru a zavazadlovým prostorem o objemu 625 litrů u limuzíny a 660 litrů u verze kombi dosahuje Superb i nadále vrcholných hodnot ve své třídě.

Všechny varianty této vrcholné modelové řady vyrábí Škoda v moderním závodě v Kvasinách. Ještě v letošním roce tam bude zahájena i výroba modelu Superb iV s plug-in-hybridním pohonem, na který jsme se byli podívat v Bratislavě při světové premiéře.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze