Elektrický Mustang Mach-E brzy vstoupí do služby u britské policie

Elektrický Mustang Mach-E brzy vstoupí do služby u britské policie
Fotografie: Ford UK
  • Zatím se jedná o jediný vyrobený kus
  • Britská policie již využívá elektrické Škody Enyaq iV

Ford si připravil hodně zajímavý koncept pro britské policejní složky. Policejní verze elektrického Fordu Mustang Mach-E je vyrobena prozatím v jednom exempláři, jenž poputuje do služeb hned několika oddělení ve Velké Británii, jak píše motortrend.com. Vůz byl vytvořen ve spolupráci s firmou Safeguard SVP. Ford uvádí, že stále více britských policejních složek pokukuje po zelenějším pohonu, a tak je právě elektrický Mustang celkem vhodným adeptem. Britové přitom již využívají služeb české Škody Enyaq iV a jsou s ní nadmíru spokojeni.

Co se týče výbavy koncepčního Mustangu Mach-E, v základu nechybí úsporné policejní LED osvětlení, přičemž dodatečná výbava uvnitř bere energii ze standardní 12V baterie vozu. Tím pádem se nesnižuje celkový dojezd. V případě využití dalších elektrických spotřebičů na palubě vozu a výbavy ale Ford uvažuje o dodatečném zvýšení kapacity baterie. Jedná se totiž o verzi Standard Range s pohonem všech kol. Ta nabízí dva elektromotory a systémový výkon 248 kW (337 koní). Zcela jistě se počítá i točivý moment 565 Nm, přičemž vůz ujede na plně nabitou baterii o kapacitě 75,7 kWh okolo 400 km.

Představený exemplář ale není jediným plánem značky. Ford dále uvažuje o nasazení verze s pohonem jen zadních kol a baterií o větší kapacitě 98,7 kWh. Mustang-Mach E v policejní specifikaci nyní zamíří do služeb Londýnské metropolitní policie. Dále jej pak čeká nasazení v okresech Sussex, Surrey a také Jižní Wales.

Technické parametry Ford Mustang Mach-E RWD SR

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 713 × 1 881 × 1 625 mm, 2 047 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon198 kW, 269 koní, točivý moment: 430 Nm
Baterie75,7 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 115 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,2 kWh / 100 km, dojezd: 440 km
Cena od1 458 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze