Elektrický Ford F-150 bude mít obří „frunk“, dva motory a velkou sílu

Elektrický Ford F-150 bude mít obří „frunk“, dva motory a velkou sílu
Fotografie: insideevs.com
  • Ford kromě hybridní verze F-150 připravuje i plně elektrickou
  • Slibuje gigantický přední kufr, obří tažnou sílu a bezdrátové aktualizace
  • Vyrábět se začne v polovině roku 2022 v připravované továrně

Ford ukázal prototyp velkého pick-upu F-150 s plně elektrickým pohonem. Má vycházet ze standardního modelu F-150 a slibuje zajímavé parametry. Než ale dorazí na trh, ještě si počkáme. Nejdříve se začne prodávat hybridní Ford F-150 PowerBoost. U elektrické verze zatím nebyl zveřejněn název, jak informuje insideevs.com.

Ford oznámil, že se elektrický pick-up bude vyrábět v připravované továrně Rouge Center v Michiganu, ale až od poloviny roku 2022, tedy přibližně za dva roky. Spoléhá tak na to, že to bude podobné jako u Tesly a jejího Cybertrucku, tedy na to, že zákazníci budou ochotni si počkat přibližně dva roky od představení.

Pokud jste ochotni počkat, Ford slibuje, že elektrická verze F-150 bude nejvýkonnějším pick-upem v celé modelové řadě. To zajistí dva motory, tedy o jeden méně, než bude mít nejvýkonnější derivát Cybertrucku.

Elektrický Ford F-150 bude mít obří přední kufr

Plně elektrický Ford F-150 také nabídne obrovský přední kufr, který zajistí více prostoru pro náklad a mohl by také přinést větší bezpečnost. Vzhledem k tomu, že se bude stále jednat o F-150, bude tedy vycházet z koncepce verze se spalovacím motorem, může umístění baterie přinést i určité kompromisy.

Poslední útržky informací, které Ford poskytuje, se týkají nákladů a softwaru. Ve srovnání s běžnými verzemi by měl elektrický F-150 podle Fordu přinést úsporu více než 40 % provozních nákladů za celou dobu životnosti auta. Aktualizace budou také prováděny „vzduchem“, stejně jako to mají Tesly již 8 let.

Ford ale s elektrickou verzí F-150 pravděpodobně přijde na trh později než konkurence. Kromě Cybertrucku ho pravděpodobně předběhne i Rivian R1T, který by měl přijít v červnu 2021. Ford však spoléhá na sílu názvu nejprodávanějšího pick-upu na světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze