Druhý supersport z dílny Rimacu se ukáže v Ženevě. Trumfne Teslu Roadster?

 Druhý supersport z dílny Rimacu se ukáže v Ženevě. Trumfne Teslu Roadster?
  • První supersport se proslavil mimo jiné nehodou slavného moderátora Richarda Hammonda
  • Současný model Rimac Concept_One má výkon 1 224 koní a z klidu na stovku to zvládne za 2,5 sekundy
  • Nová generace se má vyrobit ve sto kusech oproti osmi kusům Conceptu_One

Ženevský autosalon se pomalu ale jistě blíží, a tak se do světa dostávají informace, kdo všechno, popřípadě co všechno, bude na tomto automobilovém svátku k vidění. A nyní víme, že se ukáže druhý elektrický supersport od chorvatské automobilky Rimac.

Možná se vám vybavuje nepříjemná událost, kdy populární moderátor Richard Hammond s Rimac Concept_One měl nehodu. Naštěstí se mu nic nestalo. Concept One má výkon 1 224 koní. Do jisté míry tento údaj není tolik důležitý, zrychlení řekne všechno za něj: z klidu na stovku to Rimac zvládne za 2,5 sekundy. Vyrobilo se pouze osm kusů.

Spekulovalo se, že Rimac bude chtít postavit konkurenci pro Teslu Roadster, což se s velkou pravděpodobností stane. Tesla Roadster má dorazit na trh v roce 2020, podobně jako novinka od Rimacu. Jen zrychlení z klidu na sto má Roadster papírově o půl sekundy rychlejší. To je hozená rukavice právě pro Rimac. Nová generace by se měla vyrobit v počtu sta kusů.

Cesta k lepšímu zrychlení je nejen výkon, ale také nízký aerodynamický odpor a nízká hmotnost. Právě na těchto prvcích bude Rimac jistě pracovat. Richard Hammond si však tento supersport nevyzkouší. Zakladatel Rimacu jednou řekl, že Hammondovi již jiné auto nepůjčí.

Zdroj: autocar.co.uk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze