Rimac údajně staví konkurenci pro Teslu Roadster. Chce být ještě rychlejší

Rimac údajně staví konkurenci pro Teslu Roadster. Chce být ještě rychlejší
  • Novinky od Rimacu se máme dočkat už příští rok
  • Tesla Roadster se na trh dostane až v roce 2020
  • Elon Musk nevyloučil, že Roadster přijde na trh v ještě rychlejší variantě

Tesla představením Roadsteru vyrazila dech nejen odborné veřejnosti. Papírové údaje jsou velkolepé a vlastně jeho představení ani nikdo moc nečekal – mluvilo se hlavně o Tesle Semi. Na nejrychlejší auto světa, kterým se papírově Roadster stal, reagují už i konkurenti. Rimac Concept_One jistě znáte, možná i díky Richardu Hammondovi, slavném moderátorovi, který s ním měl při natáčení The Grand Tour nehodu.

Rimac podle všeho chystá konkurenci právě pro Roadster. Stávající model od chorvatské automobilky zrychlí z klidu na sto za 2,5 sekundy. Je tedy o půl sekundy pomalejší než Tesla Roadster. Rimac ale údajně už nějakou dobu pracuje na novém modelu, který má být stejně rychlý, ne-li ještě rychlejší než Tesla Roadster.

Dočkat bychom se novinky od Rimacu mohli už příští rok, zatímco Roadster dorazí na trh až v roce 2020. S velkou pravděpodobností však model od Rimacu bude nabízen v limitované edici a i cena bude vysoká. Naopak Tesla chce za Roadster okolo 4,3 milionů korun. Bude zajímavé, kdo bude držet prvenství, protože Elon Musk nedávno řekl, že příchod rychlejšího Roadsteru je jen otázkou bezpečnosti.

Zdroj: autoguide.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze