Rychlejší Roadster není vyloučený. Vše je otázkou bezpečnosti, říká Elon Musk

Rychlejší Roadster není vyloučený. Vše je otázkou bezpečnosti, říká Elon Musk
Fotografie: Tesla
  • Tesla Roadster akceleruje z klidu na 96 km/h za 1,9 sekundy
  • Bugatti Chiron to trvá o 0,5 sekundy déle
  • Cena Roadsteru je zhruba 4,3 milionů, Bugatti chce za Chiron skoro o 60 milionů více

Tesla Roadster v posledních dnech tak trošku zastínila nejen elektrický kamion Semi, ale i mnoho dalšího, co se v automobilovém světě událo. Roadsterem Tesla velmi překvapila i odbornou veřejnost a dalším překvapením jsou papírové hodnoty.

Tesla Roadster (2017)

Dojezd až 1 000 kilometrů, sedačky ve složení 2+2, točivý moment 10 000 Nm, maximální rychlost více než 400 km/h nebo zrychlení z klidu na 96 km/h za 1,9 sekundy. To se však Elonu Muskovi zdá málo, a tak nevyloučil příchod ještě ostřejší verze.

Vše je jen otázkou bezpečnosti,“ odpověděl Elon Musk na dotaz, zda rychlejší verze dorazí.

Už takto je Tesla Roadster nejrychlejším autem světě. I takové Bugatti Chiron zvládne z klidu na 96 km/h „až“ za 2,4 sekundy a maximálně jede 420 km/h. Cena za Chiron je však astronomických 65 milionů korun, zatímco Tesla má chtít za Roadster okolo 200 tisíc dolarů, tedy 4,3 milionů korun.

Otázka je, zda opravdu potřebujeme a chceme ještě rychlejší auto. I taková Tesla Model S P100D dokáže způsobit řádné žaludeční obtíže, a co teprve Roadster, který vás vystřelí na stovku za 1,5 sekundy?

Pro úplnost doplňme, že Tesla Roadster má 200kWh baterie a prodávat se začne v roce 2020. Nejdříve však Tesla musí uspokojit poptávku po Modelu 3, který se již pomalu dostává k prvním zákazníkům.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze