Jak driftuje Rimac C_Two bez pomoci asistenčních systémů?

Jak driftuje Rimac C_Two bez pomoci asistenčních systémů?
Fotografie: i.ytimg.com
  • Vývojáři a konstruktéři dbají na perfektní ovladatelnost a požitek z jízdy i bez využití asistenčních systémů, a to i bez vektorování točivého momentu nebo omezování výkonu
  • Rimac C_Two dorazí k zákazníkům v příštím roce

Na YouTube chorvatské společnosti Rimac se objevilo nové video, které demonstruje, jak dokonale je vůz C_Two naladěn a jak zvládne driftovat bez jakýchkoli systémů, které by měly této zábavě napomáhat.

Generální ředitel společnosti, Mate Rimac, ve videu říká: „Nechceme kompenzovat dynamiku vozidla algoritmem vektorování točivého momentu. Auto musí driftovat, klouzat se a řídit opravdu dobře ještě předtím, než do něj vložíme vektor točivého momentu.“ Poté Mate pronese ke svému profesionálnímu jezdci, ať předvede, o čem mluví, ten odvětí pouze „OK“ a v dalším záběru se už C_Two klouže bokem po trati.

I když vůz nabídne doposud nevídanou škálu asistentů, které umí například číst vaše emoce, instruovat vás na dráze a zvládnou také vykonávat i programované drifty samostatně, stejně se konstruktéři a vývojáři zaměřují na to, aby byl zážitek z jízdy zábavný a šlo o skvělý řidičský zážitek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze