Podívejte se, jak se rozbíjí Rimac C_Two za 50 milionů korun

Podívejte se, jak se rozbíjí Rimac C_Two za 50 milionů korun
  • Automobilku Rimac nejvíce proslavila nehoda moderátora Richarda Hammonda
  • Rimac C_Two má výkon 1 914 koní a do výbavy dostane i nespecifikovaný level autonomního řízení

Automobilku Rimac paradoxně asi nejvíce proslavil Richard Hammond, známy moderátor, který dříve účinkoval v Top Gearu a později se s kolegy přesunul do Grand Tour na Amazon. Právě jeho nehoda, kdy s modelem od této chorvatské automobilky vylétl ze silnice, Rimacu velmi pomohla. Později dokonce došlo i na setkání Hammonda a Matea Rimaca, zakladatele automobilky. Hammondovi se při nehodě nic závažného nestalo.

Rimac C_Two stojí 2,1 milionu dolarů, tedy necelých 50 milionů korun, ale i přesto musel projít standardním crash testem. Jen ve zkratce, Rimac C-Two má 1 914 koní a aby mohl zamířit na silnice, musí dostat homologace, tedy projít všechny možné crash testy atp. Rozbíjet auto není nikdy hezký pohled, ale jde o jedinou cestu, jak ho dostat na silnice. V dnešní době se automobily testují v první řadě počítačově, ale později musí dojít i na reálné testy, které teprve ukážou, jak na tom vůz po bezpečností stránce je. Však se na to podívejte sami.

Rimac C_Two bude k dispozici pouze ve 150 exemplářích. Už nyní jsou však vyprodané. Z klidu na 160 km/h zrychlí za 4,3 sekundy. K dispozici má být i blíže nespecifikovaný level autonomního řízení či funkce rozpoznávání obličeje, která by se mohla využívat pro startování.

Rimac C_Two – Autosalon Ženeva 2018

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze