Rimac C_Two dostane jiný název i vyšší výkon, než se čekalo

Rimac C_Two dostane jiný název i vyšší výkon, než se čekalo
  • Výkon nemá zůstat u 1 914 koní a 1 969 Nm, ale má se posunout výše
  • Rimac vyrobil celkem 17 prototypů, na kterých testoval různé prvky
  • Testování probíhalo mimo jiné na náročném okruhu Nardo

Už příští rok na ženevském autosalonu se má odhalit sériová verze Rimacu C_Two od chorvatské automobilky, která se proslavila i díky nehodě Richard Hammonda. Automobilka na svůj YouTube kanál publikovala video, kde se nový vůz prohání.

Na úvod bychom měli prozradit, že jej Rimac v sériové podobě přejmenuje. C_Two je totiž zkratkou Concept Two. Co se má dále změnit, je výkon. Rimac chce do sériové verze ještě lepší parametry, než má koncept. A že už tyto hodnoty jsou více než zajímavé. Však posuďte sami. Výkon 1 914 koní a 1 969 Nm točivého momentu. Z klidu na sto se má Rimac dostat za 1,85 sekundy a maximální rychlost je 415 km/h.

Mluví se o tom, že by novinka od Rimacu mohla mít více koní než Lotus Evija. Rimac vůz testoval mimo jiné na závodním okruhu Nardo, který patří mezi ty náročnější. Automobilka yrobila 17 prototypů a každý prototyp slouží k testování jiné části. Jeden je určený na testování podvozku, druhý zase pro autonomní řízení a tak dále.

Tvrdě pracujeme na tom, abychom toto auto vytvořili přesně tak, jak jsme si ho představovali. Aby vznikl nový segment hyperaut, který odemkne extrémní výkon elektrického pohonu a nový řidičský zážitek pro řidiče,“ řekl Mate Rimac, zakladatel a generální ředitel automobilky Rimac, o čemž informuje carbuzz.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze