Chtěli byste Rimac C_Two? Pospěšte si

Chtěli byste Rimac C_Two? Pospěšte si
Fotografie: Rimac
  • Netrvalo to ani měsíc a Rimac C_Two je téměř vyprodaný
  • K dispozici bylo 150 kusů a jeden vyjde na více jak 40 milionů korun
  • Výkon činí 1 914 koní a z klidu na 96 km/h vás Rimac vystřelí za 1,85 sekundy

Rimac na ženevském autosalonu ukázal bestii s výkonem 1 914 koní, které říká C_Two. Samotný Mateo Rimac nám v Ženevě řekl, že prvních pár zákazníků se na auto přijde podívat už na samotném autosalonu. A jak to tak vypadá, zájem o auto je velký. Většina ze 150 kusů se stihlo prodat za tři týdny.

Rimac Concept_One, tedy předchůdce modelu, o kterém je dnes řeč, měl výkon 1 224 koní. Vedle C_Two tak vypadá jako chudý příbuzný. Maximální rychlost novinky je 412 km/h a zrychlení z klidu na 96 km/h proběhne za 1,85 sekundy. A co točivý moment? 2 300 Nm. Slušná práce. A ani s dojezdem to nemá být špatné. Dle NEDC ujede auto 650 kilometrů. Když se budete hlídat, tak těch 400–500 byste urazit mohli.

A cena? Více jak 40 milionů korun. Avšak za tyto peníze dostanete auto, které zvládne disciplínu z klidu na 160 km/h za 4,3 sekundy. Za takový čas se spousta aut nepodívá ani na hranici stokilometrové rychlosti.

Rimac C_Two je celkově velmi zajímavý. Mimo jiné nabízí rozpoznávání obličeje. Do auta byste se tedy měli dostat i bez klíčku, dokonce auto umí i samo nastartovat a vyrazit. K dispozici bude i autonomní řízení.

Zdroj: autocar.co.uk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze