Další zpoždění. Cybertruck se odkládá na rok 2022 a Tesla opět mlčí

4
Další zpoždění. Cybertruck se odkládá na rok 2022 a Tesla opět mlčí
Fotografie: Tesla Motors
  • Tesla si s dodržováním termínů těžkou hlavu nedělá
  • Aktuálně znovu odsunula datum uvedení Cybertrucku
  • Zákazníci se o tom i tentokrát dozvěděli z neoficiálních zdrojů

Až bude někdo mapovat historii Tesly, nebude to mít snadné s termíny. S nimi se totiž automobilka obecně příliš nechlubí a ty, které přeci jen proniknou na veřejnost, navíc často mění. Snad až příliš často, chtělo by se dodat. Nicméně se zdá, že kromě aktuální, zatím lokální iniciativy klubu majitelů Modelu S, která decentně a ve vší slušnosti oficiálně vyzývá Teslu k lepší komunikaci se zákazníky, zatím zprávy o větší revoltě zákazníků nedorazily. Ovšem zdá se to být jen otázkou času. Společnost sídlící v kalifornském Fremontu totiž zažívá přerod z geekovského startupu, kterému většina světa fandí už pro nadlidské nasazení a neformální vystupování Elona Muska, ve standardní globální automobilku. A od ní se zpravidla čeká i standardní chování vůči zákazníkům, od nichž jsou požadovány nemalé (a navíc rychle rostoucí) částky za zboží, jehož dodání provázejí služby místy poněkud problematické úrovně.

Že u překotně se rozvíjející automobilky jsou data uvádění nových modelů či dodání objednaných aut zákazníkům spíše nezávaznými náznaky, už jsme si zvykli. Avšak lehkost, s jakou automobilka opět odsunula uvedení Cybertrucku, na nějž má údajně už milion předobjednávek, znovu překvapila. Žádná informace předem, tisková zpráva, natož omluva. Jen na oficiálních stránkách přepsaný řádek na konci objednávacího formuláře: „You will be able to complete your configuration as production nears in 2022. (Svou konfiguraci budete moci dokončit, až se v roce 2022 přiblíží zahájení výroby). “


Cybertruck v tom není sám. Debut tahače Semi se také opakovaně odkládá (původně byl slibován na rok 2019, pak 2020 a vůbec není jisté, že se objeví aspoň letos) a nelze konstatovat, že by úroveň informovanosti zákazníků byla vyšší. Roadster má rovněž minimálně dvouleté zpoždění, nemluvě o Muskově prohlášení, že by měl dorazit dříve Cybertruck. Uvidíme, jak dlouho bude Tesle podobný přístup u zákazníků procházet.

Diskuze ke článku
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Tyto posuny jsou smutná kaňka. Ale bohužel jsem po pár sekundách nalezl chybu Vašem článku. Vzhledem k stranění Vašeho webu, klasickým automobilkám, protože za to zcela jistě něco malého mát ......... i inzerce se počítá.
Na konci registrace-předobjednávky není žádná věta "Svou konfiguraci budete moci dokončit, až se v roce 2022 přiblíží zahájení výroby", ale "Svou konfiguraci budete moci dokončit, až se v roce 2022 přiblíží zahájení výroba vaší konfigurace". Tyto dvě věty říkají úplně něco jiného.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze