Už je nejvyšší čas. Tesla slíbila kupcům výrobu Cybertrucku v roce 2021

Už je nejvyšší čas. Tesla slíbila kupcům výrobu Cybertrucku v roce 2021
Fotografie: Tesla Motors
  • Tři konkurenti plánují brzy zahájit výrobu
  • Tesla ohledně Cybertrucku nějakou dobu mlčela
  • Nyní obesílá zájemce s novými informacemi

Během několika měsíců a vlastně ještě počátkem tohoto týdne to vypadalo, že svět na Cybertruck zapomněl a zástupci Tesly se podle insideevs.com tak trochu tváří, jako by vůbec neexistoval. Elon Musk přestal twitter zahrnovat zprávami o blížící se premiéře a dokonce se vyhnul přímé otázce ohledně harmonogramu jeho uvedení a výroby. Jenže konkurence zbrojí s plnou silou, Rivian se chystá brzy oficiálně ukázat světu pick-up R1T a Ford svůj F-150 Lightning už představil. Je tedy nejvyšší čas uklidnit fanoušky a především zájemce, že projekt Cybertruck pokračuje.

Když psal Musk před časem tweetoval o Cybertrucku, byl kýmsi dotázán na časové podrobnosti. Místo odpovědi sdělil, že nejdřív přijde Model Y a v právě dokončované Gigafactory Texas (tam se má Cybertruck vyrábět) se ještě letos rozjede jeho omezená výroba. O Cybertrucku ani slovo. Pochopitelně se ihned rozšířily zvěsti o zpoždění elektrického pick-upu. Jenže nedávno ředitel Tesly odpověděl jinému uživateli, investorovi Tesly, že v druhém kvartálu bude zveřejněna aktualizace časového plánu. A nyní to vypadá, že ohlašovaná aktualizace právě dorazila.

Čelný fanoušek a investor Tesly Peyton Schaefer informoval, že Tesla mu zaslala e-mail s potvrzením zahájení výroby Cybertrucku do konce roku 2021. A řada dalších zájemců tuto informaci potvrdila. Stálo v něm zhruba toto: „Ahoj všem! Učinili jste první krok k tomu, stát se majiteli Tesly, a má vám k tomu gratulujeme. Cybertruck se dostane do výroby koncem roku a my se moc těšíme! A máme pro vás skvělé zprávy. Otevřeli jsme nové testovací centrum ve Fort Myers. A tímto vás zveme na testovací jízdy. Cybertruck zatím nemáme, ale můžete si zajezdit s Modely 3 a Y.“Jenže stejnou zprávu nedostali všichni; řada dalších, včetně těch, kteří složili zálohu, zatím neví nic podrobnějšího. A oficiálně dosud Tesla nic nesdělila.

Těžko se divit, celá firma se zaměřila na mnohem důležitější Model 3 a Model Y a PR oddělení nemá. A aspoň jsme se dozvěděli, že Model Y začne z nové Gigafactory v Austinu vyjíždět už s inovativními elektrickými články 4680. Bez nich se určitě neobejde ani Cybertruck, a tak je jasné, že už jsou konečně připravené do výroby a nastal čas obnovit proud skvělých zpráv pro zájemce o Cybertruck. Jen Muskových časovým plánům asi nelze nikdy věřit na 100 %.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze