Prototyp Cybertrucku se po dlouhé době opět objevil na denním světle

Prototyp Cybertrucku se po dlouhé době opět objevil na denním světle
Fotografie: Tesla Motors
  • V současnosti se pracuje na vylepšení Cybertrucku před zahájením výroby
  • Pozměněná verze se měla představit koncem roku 2020, má ale zpoždění
  • Jisté není ani splnění plánu zahájit výrobu ještě letos

Jestli něco nelze Elonu Muskovi upřít, je to mistrná práce s informacemi. Jen těžko se o jiné světové automobilce tak horlivě probírá prakticky cokoliv, co udělá. A kde je poptávka, vzniká i nabídka. Proto electrek.co přišel s článkem o tom, že se Cybertruck objevil na zatím nepříliš reprezentativním místě – na zabahněném staveništi Gigafactory Texas v Austinu.

To by samo o sobě tak zajímavé nebylo, důležité jsou ale okolnosti. Chystaný nekompromisní Cybertruck s originální exoskeletovou konstrukcí vyvolal až neuvěřitelný poprask na to, jak málo příležitostí měla zatím veřejnost ho spatřit. Jediný dosud známý prototyp se totiž naživo ukázal dosud všehovšudy pětkrát. Kromě slavnostního odhalení se v něm Elon Musk nechal vidět na cestě do losangeleské restaurace, dále jej ukázal známému motoristickému fandovi Jayi Lenovi. Objevil se rovněž v Petersenově muzeu a na Tesla’s Battery Day. To je vše, přičemž od posledního zjevení už uplynulo téměř sedm měsíců, což samozřejmě vyvolalo vlnu spekulací o jeho možném osudu. Nejvíce zazníval dohad, že Tesla pracuje na jeho vylepšení a příště se zjeví už upravená verze. V prvním měli fanoušci pravdu, v tom druhém nikoliv.


Elon Musk na četné dotazy ohledně vylepšení Cybertrucku odpověděl svým typickým způsobem – zmínil jediný, zajímavý detail a zbytek ponechal na fantazii svých věrných. Tak už celý teslařský svět ví, že definitivní verze nebude mít vnější kliky. Ty však na vyfotografovaném prototypu jsou, jde tedy pravděpodobně stále o onen jediný prototyp. Příliš světla do problému nevnesl ani Musk, který slíbil uvedení pozměněného Cybertrucku s vylepšeným vzduchovým pérováním a dalšími změnami na druhé letošní čtvrtletí. Tedy to, které už na Apríla začalo. Samotné dovezení prototypu do Austinu by asi příliš smyslu nedávalo, avšak nečekané zjevení Elona Muska tamtéž (byl promptně vysledován podle polohy svého soukromého letadla) události už smysl propůjčilo. Šéf Tesly se prostě přijel podívat na budoucí továrnu a aby bylo co fotit, Cybertruck u toho nesměl chybět. Zcela ve svém stylu se pak na místě pustil do neformální debaty s přítomnými stavebními dělníky, o čemž ihned vznikla spousta tweetů. Kolik podobně bohatých lidí umí takto získávat srdce veřejnosti?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze