Tesla chystá výrobu zkušební série Cybertrucku v Gigafactory Texas na květen 2021

Tesla chystá výrobu zkušební série Cybertrucku v Gigafactory Texas na květen 2021
Fotografie: teslarati.com
  • Samotná budova Gigafactory u Austinu by měla být dokončena do konce letošního roku
  • Na výrobu by podle plánu měla být připravena v květnu 2021
  • Pokud vše půjde podle plánu, začne se v ní v květnu příštího roku vyrábět Cybertruck

Stavby Gigafactory v Texasu pokračuje rychle a zdá se, že tempo je ještě rychlejší než v případě Berlína. Vypadá to, že Tesla plánuje zahájení výroby zkušební série Cybertrucku již na květen 2021, jak píše teslarati.com.

Tesla nedávno představila „Prezentaci předkvalifikace partnerů projektu Colorado River v Coloradu“, která obsahovala hrubý časový rámec pro nadcházející továrnu pro Cybertruck a tahač Semi. Prezentace, která byla zveřejněna na webových stránkách města Austin a sdílena členem Tesla Motors Club hridge20, odhalila, že „první zaschnutí“ továrny Giga Texas je stanoveno na 30. prosince 2020, její „první podstatné dokončení“ pak na 1. května 2021.

„Zaschnutí“ obvykle znamená, že samotná budova je dokončena, ochrání tedy vnitřky a zařízení před poškozením deštěm, větrem atp. V této fázi je tedy možná montáž vnitřního vybavení. „První podstatné dokončení“ označuje fázi, kdy je zařízení možné použít pro zamýšlený účel. Takže první zkušební série Cybertrucku by se podle plánu měla začít montovat již v květnu příštího roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze