Tesla Cybertruck byl vytvořen bez předchozího průzkumu trhu, Musk má záložní plán

Tesla Cybertruck byl vytvořen bez předchozího průzkumu trhu, Musk má záložní plán
Fotografie: Tesla Motors
  • Před vytvořením Cybertrucku Tesla nedělala žádný průzkum trhu
  • Elon Musk chtěl prostě vytvořit futuristický tank s elektrickým pohonem
  • Kdyby o Cybertruck nebyl zájem, má záložní plán, ale podle počtu předobjednávek asi potřeba nebude

Když Tesla představila prototyp elektrického pick-upu Cybertruck, následujících několik týdnů byl internet, zejména pak sociální sítě, zaplaven příspěvky o tomto voze. Hlavně mezi fanoušky elektromobilů se strhla velká vlna zájmu. I když pro úplnost musíme dodat, že bylo dost i těch, kteří Cybertruck nemohli ani vidět, ale jednoznačně převažovali ti, kteří z něj byli nadšení. Elon Musk ale přiznal, že to byl tak trochu krok do neznáma, protože vytvoření Cybertrucku nepředcházel žádný průzkum trhu. Píše o tom insideevs.com.

„Ačkoliv se zdá být taková strategie bez průzkumu trhu hloupá, není na tom vlastně nic zvláštního. Technologické možnosti dnes tak rychle předbíhají lidskou představivost, že lidé vlastně neví, co chtějí, dokud jim to neukážete, jak už před lety tvrdil Steve Jobs nebo mnohem dříve Henry Ford v podobné myšlence s koněm“, dodává Tomáš Děkan ze srovnávače povinného ručení Porovnej24.cz

Elon Musk chtěl jen vytvořit futuristický tank

Vypadá to ale, že tento úspěch byl spíše náhoda, prostě se Tesla trefila do toho, co se lidem líbí. Elon Musk totiž v nedávném rozhovoru na Automotive News řekl: „Průzkum trhu? Prostě jsme vytvořili auto, o kterém jsme si mysleli, že je úžasné a vypadá divně. Chtěl jsem jen vyrobit futuristický bitevní tank. Něco, co vypadá, jako by to pocházelo z Blade Runner, Aliens nebo něčeho takového, ale bylo zároveň vysoce funkční.

Představení Cybertrucku tak bylo v podstatě průzkumem trhu a dopadlo pro Teslu úspěšně. Ale Elon Musk má pro případ, že by se nakonec Cybertruck neprodával, záložní plán. Prostě Tesla vytvoří konvenčně vypadající elektrický pick-up. Nemyslí si ale, že by tento plán byl potřeba.

Nijak zvlášť mě to neznepokojuje, protože pokud se ukáže, že si nikdo nechce koupit podivné vozidlo, postavíme normální pick-up. To není žádný problém. Existuje spousta běžných pick-upů, které vypadají skoro stejně, takže je těžko rozeznáte. A určitě bychom mohli udělat podobný , to je jednoduché. Je to naše nouzová strategie,“ řekl Musk.

Použití nouzového scénáře se ale Elon Musk opravdu obávat nemusí, protože už má 200 tisíc předobjednávek s vratnou zálohou 100 dolarů, takže zájem o Cybertruck rozhodně je. Jak se bude skutečně prodávat bychom mohli vidět už brzy, protože by se měl začít vyrábět již příští rok v Gigafactory u Austinu. A minimálně v Texasu, kde jsou velké pick-upy velmi oblíbené, jistě zažije úspěch.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze