Výroba Tesly Semi začne letos. Automobilka poslala dopis majitelům rezervace

Výroba Tesly Semi začne letos. Automobilka poslala dopis majitelům rezervace
Fotografie: Tesla
  • Výroba Tesly Semi měla začít již minulý rok, automobilka však výrobu o rok odložila
  • Ve vrcholné specifikaci má Tesla Semi urazit na jedno nabití až 800 kilometrů

Tesla zaslala majitelům rezervace na model Semi dopis, kde popisuje nový testovací program a také podrobnější časovou osu, jak píše electrek.co. Tesla svůj elektrický tahač představila v roce 2017 a letos by se měl dostat do výroby.

Tesla Semi

Prezident společnosti Tesla a vedoucí modelu Tesly Semi, Jerome Guillen, v minulém roce řekl: „Příští rok zahájíme výrobu. Jsme velmi šťastní.“ A jak Tesla komentovala testování Semi?

Během několika posledních měsíců jsme pokračovali v testování nákladních vozidel v reálných podmínkách. Strávili jsme také nějaký čas v lehkém terénu, abychom otestovali odolnost Semi. Ve Fremontu se testovaly situace, jako je srážka s obrubníkem, výmol a další běžné situace ze silnic.

Už letos se tedy Tesla Semi dostanete do výroby a s velkou pravděpodobností by se měla dostat také k prvním zákazníkům. Tesla Semi má v nejvyšší konfiguraci na jedno nabití urazit až 800 kilometrů, cena je v takovém případě stanovena na 180 tisíc dolarů, tedy 3,9 milionů korun. K dispozici je i slabší varianta s dojezdem 300 mil (okolo 480 kilometrů). Za tu si Tesla účtuje 3,2 milionu korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze