Tesla Semi jako obytňák? Proč ne!

Tesla Semi jako obytňák? Proč ne!
  • Popularita obytných vozů roste, a tak některé společnosti začínají přemýšlet o jejich elektrické variantě
  • Jednou takovou je i Vanlifer, které by se líbilo přestavět Teslu Semi na obytňák
  • Semi totiž disponuje vším potřebným, co by takový ekologický obytňák měl mít

Elektrický tahač Semi z produkce automobilky Tesla by měl přijít na trh již v příštím roce a některé společnosti již začínají vymýšlet způsoby, jak jej použít nejen coby nákladní vůz.

Tesla Semi

Obytné vozy zažívají v posledních letech obrovský boom a jejich popularita neustále roste. Záměr bydlet, ale zároveň cestovat a poznávat krásy je lákavá pro celou řadu lidí. Ovšem ruku na srdce – současné obytné vozy nepatří mezi ty nejekologičtější dopravní prostředky. Často jsou vybaveny dieselovými motory s vysokou spotřebou. Elektrický obytňák by se tak zajisté prodával skoro sám. Navíc by jeho způsob užívání dával větší smysl, protože přes den by jel a v noci se nabíjel v kempu.

Tesla Semi od Vanlifer

Proto již několik společností začíná koketovat s myšlenkou elektrického obytňáku a objevují se i první prototypy takovýchto vozů, jako například ten od společnosti Winnebago. V současné době však žádný z konceptů nemůže nabídnout dostatečně dobrý pohonný systém, aby mohl jít do sériové výroby.

Winnebago

Ovšem Semi od Tesly slibuje takové schopnosti, že by se obytným vozem klidně stát mohl. Společnost Vanlifer, která se specializuje na přestavbu různých velkých aut na karavany, je přesvědčena, že Tesla Semi nabízí skvělou platformu pro postavení plně elektrického obytného vozu.

Tesla Semi slibuje nejen úsporu paliva ve výši 200 tisíc dolarů během dvou let, ale díky dosahu 800 kilometrů při plném naložení je ideální pro obytný automobil. Takže můžete udělat velký výlet bez pocitu viny ze znečišťování,“ hodnotí Semi zástupci společnosti Vanlifer.

Tesla Semi od Vanlifer

Společnost již nabídla ukázku toho, jak by taková obytná Tesla Semi mohla vypadat. Koncept nabízí plně vybavenou kuchyň, místo na spaní, toaletu a další vymoženosti, které jsou součástí i těch nejluxusnější obytných vozů. Společnost navíc upozorňuje, že systém Autopilot by u obytných vozů mohl představovat velkou výhodu a pokud vezmeme v potaz cenu menšího z tahačů Semi, která se pohybuje okolo 4 milionů korun, nemusela by se obytná Tesla Semi od luxusních obytných vozů cenově zase tolik lišit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze