Další poranění ruky při závodech Formule E. Buemi letí do nemocnice na vyšetření

1
Další poranění ruky při závodech Formule E. Buemi letí do nemocnice na vyšetření
Fotografie: Formule E
  • Sébastien Buemi má po kontaktu s jinou formulí poraněnou ruku a letí do Švýcarska na podrobné vyšetření
  • Už v lednu podobný osud potkal Robina Frijnse, kterého zranění vyřadilo na osm týdnů

Z nenápadného kontaktu se zádí jiné formule z toho pro Robina Frijnse v lednu byla osmitýdenní nucená dovolená. Naplno se zapojil až o právě skončeném závodním víkendu v Sao Paulo. Podobně vyhlížející kolizí prošel v sobotní ePrix i Sébastien Buemi, který zezadu narazil do auta Maxmiliana Günthera. Přestože byl schopen závod dojet, neprodleně po skončení musel na lékařskou kontrolu FIA. Doktorský tým nevyloučil zlomeninu, avšak k dalšímu vyšetření byl Buemi odeslán domů do Švýcarska.

„Letím domů, abych se zítra podrobil rentgenovému vyšetření. Nemohli mi s jistotou říci, jestli je ruka zlomená, nebo ne, takže uvidíme zítra. Lékař si není jistý, jestli došlo ke zlomenině, protože kdyby ano, stěží bych s rukou hýbal. S velkými obtížemi s ní ale mohu hýbat,“ vykládal viditelně zklamaný Buemi v rozhovoru pro the-race.com.


Závod švýcarský pilot dokončil na 10. místě, ale vzhledem k potenciálu jeho vozu na zdejší trati byl z výsledku pochopitelně zklamaný. Z incidentu obviňoval i Günthera, který v daný moment vůbec neměl figurovat před vozem Envision. Na tuto pozici se dostal krátce před kolizí, když úvodní šikanu projel rovně, čímž získal několik pozic. Navíc podle pravidel měl v daný moment zastavit a poté se vrátit na trať, což neučinil.

„Sám si střihl průjezd šikanou. V takovém případě je v pravidlech, že musíte zastavit před návratem na trať. Navíc neodevzdal pozici zpět a pak ve čtvrté zatáčce zastavil. Prostě jakoby zastavil. Takže já jsem do něj narazil a nejspíš si zlomil ruku. Neměl tam vůbec být, protože kdyby respektoval pravidla, byl by někde vzadu,“ spílal svému německému sokovi Buemi.

Jedná se tak už o druhý případ ze šesti letos odjetých závodů, kdy došlo k poranění ruky jezdce, který narazil do jiné formule. Jak známo, vozy Formule E nejsou vybaveny posilovačem řízení a má se za to, že právě to je jedním z faktorů, proč k oběma zraněním došlo. A to i při relativně nízkých rychlostech. O jak závažné zranění v případě Buemiho půjde, uvidíme v nadcházejících hodinách a dnech.

Diskuze ke článku
Jiří Ostarek
Jiří Ostarek
Až jsem se orosil, když jsem viděl to přiložené video. To fakt myslí vážně, že to nahradí klasické motory a bude to někoho zajímat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze