Další majitel Cybertrucku zkouší jeho výdrž, vzal na něj střelnou zbraň

1
Další majitel Cybertrucku zkouší jeho výdrž, vzal na něj střelnou zbraň
Fotografie: Tesla
  • Do vozu bylo vypáleno více jak 15 střel
  • Dveře vozu dokázaly každou z nich zachytit

Přes 1,9 milionu zhlédnutí má nový příspěvek na sociální síti X, o který se postaral další z majitelů Tesly Cybertruck. Jeho jméno je Adin Ross, nezkoušel ovšem schopnost vozu plavat ve vodě, po vzoru amerického kolegy. Místo toho na Teslu vzal rovnou střelnou zbraň s 9mm municí. Inspirací pro majitele byla dřívější slova Elona Muska, který při představení vozu prohlašoval, že je stvořen pro apokalypsu a přežije naprosto všechno. Vadit by neměla ani střelba z menších zbraní, které mají odolat několikamilimetrové pláty ocele. Z nich je vyrobena samotná karoserie vozu. Jak se ale nedávno ukázalo, odolnost proti korozi je zrovna věc, která by mohla časem Cybertrucku dělat problém.


Už při vývoji pick-upu s logem Tesla prý došlo na testy, které se zaměřily na odolnost vůči různé střelbě. Ross tak nelenil, sehnal si zbraň, náboje a šel zkoušet na opuštěné místo v přírodě, co se stane. Jeho Cybertruck dostal okolo 15 ran a všechny mířily na boční dveře. Samotné video je plné jeho emocí, těžkého dýchání a překvapení z toho, co vše Cybertruck vlastně dokáže zvládnout. Po otevření dveří řidiče je jasně vidět, jak jedna z kulek zamířila přesně do mezidveřního prostoru, kde udělala velkou bílou rýhu. Naopak díry v interiéru nejsou žádné. Jak to vypadá, karoserie vozu dokázala všechny náboje dokonale zachytit. Video je jasným důkazem, že Cybertruck je opravdu do jisté míry neprůstřelný, tedy až na boční okna, která na tuto „akci“ nejsou z výroby připravena.

Technické parametry Tesla Cybertruck Cyberbeast

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, 5 683 × ? × 1 791 mm, 3 104 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon630 kW, 857 koní
Baterie123 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW,
Spotřeba?, dojezd: 515 km
Cena od2 236 000 Kč
Diskuze ke článku
Zdenek Pokorný
Zdenek Pokorný
Problém s korozí na nerezové oceli není jedná se o nanesený kovový prach z okolí který se pouze uchytí na povrchu a následně tyto částečky reznou. Čas od času je potřeba řádně ošetřit jako nerezovou ledničku 😁

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze