Co Škoda Auto přiveze na šanghajský autosalon?

Co Škoda Auto přiveze na šanghajský autosalon?
  • Studie Škoda Vision iV představuje další krok značky Škoda směrem k elektromobilitě v Číně
  • Elektrický jednostopý koncept Klement představuje moderní dopravní prostředek pro čínské megapole
  • Čína je jediným světovým trhem, na kterém Škoda nabízí čtyři vozy SUV

Automobilka Škoda chce navázat na úspěch na svém nejvýznamnějším trhu vstupem do elektromobility, která zaznamenává nárůst zejména tam. Řeč je samozřejmě o Číně. Studie Škoda Vision iV a jednostopý koncept Klement, které se představí na autosalonu Auto Shanghai 2019 od 16. do 25. dubna, naznačují, jak si Škoda představuje elektrickou, moderní a trvale udržitelnou budoucnost na čínském trhu. Další potenciál k růstu má oblíbený segment vozů SUV. Čína je jediným trhem, na kterém Škoda nabízí čtyři různé vozy SUV. Jedná se o exkluzivní vůz Škoda Kodiaq GT, model Škoda Kodiaq a speciální verze vozů Škoda Karoq a také Škoda Kamiq.

ŠKODA VISION iV

Na autosalonu Auto Shanghai 2019 se bude Škoda prezentovat jako značka s elektrickou, inovativní a trvale udržitelnou budoucností. Studie Vision iV a jednostopý koncept Klement nabízí zajímavý pohled na elektrickou budoucnost značky Škoda. Představením vozů Škoda Kodiaq GT, Kodiaq, Karoq a Kamiq také Škoda ukazuje kompletní paletu vozů SUV. Studie Škoda Vision iV nabízí konkrétní pohled na sériově vyráběný vůz. Již v roce 2020 bude na evropském trhu uveden první čistě elektrický vůz značky Škoda na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB).Po jednání s partnerem v rámci společného podniku SAIC Volkswagen se již intenzivně pracuje i na uvedení vozu na čínský trh. Zároveň Škoda pokračuje v růstu na čínském trhu především nabídkou vozů segmentu SUV.

Škoda představila luxusní elektromobil Vision iV

Studie Vision iV, která je prvním vozem Škoda na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen, nabízí konkrétní pohled na budoucí nabídku sériově vyráběných, čistě elektrických vozů značky Škoda. Společnost Škoda Auto upravila studii Vision iV vzhledem a technicky speciálně pro čínský trh. Vybavila ji elektromotorem na zadní nápravě o výkonu 150 kW (204 k), který pohání zadní kola a nabízí bezemisní provoz. Maximální rychlost činí 160 km/h. Kompaktní lithium-iontová baterie má kapacitu 83 kWh a je umístěna v podlaze mezi nápravami. Maximální dojezd činí až 500 km.

ŠKODA Klement

Společnost Škoda Auto se představením konceptu Klement vrací k zakladatelům automobilky Václavu Laurinovi a Václavu Klementovi, kteří před 124 lety začali vyrábět bicykly. Současně představuje vizi, jak by mohla vypadat elektrická, inovativní a moderní mikromobilita v čínských velkoměstech. Klement s motorem o výkonu 4 kW, integrovaným v náboji zadního kola, dosahuje maximální rychlosti 45 km/h. Ovládání akcelerace a brzd je integrováno v naklápěcích stupačkách. Ovládání je tak velice jednoduché. Hydraulická brzda vpředu s ABS a zabudované LED osvětlení se starají o bezpečnou jízdu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze