Co je nyní pro Porsche nejvyšší prioritou?

2
Co je nyní pro Porsche nejvyšší prioritou?
  • Porsche Mission E urazí až 500 kilometrů na jedno nabití
  • Výkon 600 koní zajistí zrychlení z klidu na sto za 3,5 sekundy

Nedávno jsme psali o tom, jaké jsou momentální priority Tesly. A dnes se podíváme na prioritu automobilky Porsche. Ti bystřejší z vás možná tuší…

Ano, pro automobilku ze Stuttgartu je momentální prioritou číslo jedna Porsche Mission E. O co přesně jde? Mission E je supersport, který má mít výkon až 600 koní. Dojezdově to nemá být také žádné ořezávátko. Urazit na jedno nabití má až 500 kilometrů. Zrychlení z klidu na sto zvládne za 3,5 sekundy, takže zde bude za Teslou o něco zaostávat.

„Rozhodli jsme se, že projektu Mission E udělíme prioritu číslo jedna,“ řekl ředitel pro výzkum a vývoj Porsche Michael Steiner.

V minulosti se mluvilo o tom, že Porsche chce, aby se baterie, kterou ve svých útrobách novinka bude mít, nabila za 15 minut. Na tom by nebylo nic tak špatného, pokud by Porsche Mission E nedisponovalo baterií o kapacitě 150 kWh. Například i Tesla Model S P90D, která má 90kWh baterie, se nabije Superchargerem s výkonem 135 kW za zhruba 40 minut. Aby Porsche dosáhlo stanoveného času nabíjení, potřebovalo by nabíječku o výkonu 150 kW.

Na Porsche Mission E se nesmírně těším. Minimálně už kvůli konkurenčnímu boji, ze kterého bude profitovat samotný zákazník.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
Michal
Tady někdo neumí matematiku při 150kW nabíječce nabiju 150kWh baterii za hodinu abych ji nabil za 15 min potřebuju 600kw nabíječku a to se ještě bavíme o časech na papíře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze