Kdo vyhraje zakázku na dodávku baterií pro Porsche Mission E?

Kdo vyhraje zakázku na dodávku baterií pro Porsche Mission E?
  • Panasonic a Bosch usilují o kontrakt zaručující dodávku baterií pro Porsche Mission E
  • Audi spadající do stejného koncernu má přitom podepsaný kontrakt se společností LG Chem a Samsung
  • Pokud vyhraje Panasonic, bude mít Porsche stejného dodavatele jako Tesla

Nedávno jsme vám přinesli článek o Porsche Mission E, které má nabídnout skvělé sportovní výkony a dojezd okolo 500 kilometrů. Problémem je technické řešení, které by Porsche nabilo z nuly na 80 procent za 30 minut. Taková rychlonabíječka totiž prozatím neexistuje.

Porsche však říká, že má plán, jak vše vyřešit. Je dost možné, že v celém projektu budou hrát významnou roli dvě společnosti: Bosch či Panasonic. Právě tyto společnosti spolu soupeří o dodávku baterií do Porsche Mission E. Podle dostupných informací má Panasonic lepší finanční podmínky. Bosch na druhou stranu společnosti Porsche nabízí kompletnější nabídku a do karet mu hraje i lepší logistika (továrna Bosch se nachází nedaleko Stuttgartu).

Porsche Mission E

„Jsme v závěrečné fázi rozhodování,“ uvedl generální ředitel společnosti Porsche Oliver Blume.

TIP: Porsche Mission E vypadá skvěle

Zajímavostí je, že ačkoli Porsche spadá pod koncern Volkswagen, tak s největší pravděpodobností bude dodavatelem baterií pro jejich elektrický supersport někdo jiný než v případě jiného člena koncernu – Audi. To má podepsaný kontrakt se společnostmi LG Chem a Samsung. Porsche by tak mohlo mít stejného dodavatele jako Tesla, které baterie dodává právě Panasonic.

Zdroj: evobsession.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze