Člen juniorky Red Bullu a jeden z největších talentů se zúčastní testů Formule E

Člen juniorky Red Bullu a jeden z největších talentů se zúčastní testů Formule E
Fotografie: Facebook Zanea Maloneyho
  • Mladý pilot Zane Maloney bude součástí prvních oficiálních nováčkovských testů Formule E
  • Testy se uskuteční v rámci dvojzávodu v Berlíně příští měsíc

19letý Maloney je obrovským talentem, který aktuálně závodí v nižší sérii F2 pro tým Rodin Carlin. Od konce roku 2022 si jej ale pod křídla stáhl nápojový gigant Red Bull a rovnou z něho udělal rezervního pilota v hlavním týmu F1. Očekává se přitom a v kuloárech už se postupně nese, že by mohl v příštím roce povýšit a získat sedačku v AlphaTauri. Tedy sesterském týmu Red Bullu.

Jeho kvality v loňském roce ocenila i Mezinárodní automobilová federace, která jej ověnčila titulem nejlepší nováček sezóny. Cena je každoročně udělována těm pilotům, kteří se premiérově zúčastnili některého z šampionátu pod hlavičkou FIA. V minulosti cenu získali i Max Verstappen nebo Charles Leclerc, nicméně Maloney je prvním, kdo ji získal za účast ve Formuli 3.

Nyní přichází další vcelku překvapivá výzva na cestě do F1. Rodák z Barbadosu se příští měsíc zúčastní oficiálních testů nováčků Formule E v Berlíně, jak informuje the-race.com. Testy jsou mandatorní událostí pro všechny týmy, které tak musí do svého vozu posadit nového závodníka. Maloney je v současnosti zastupován firmou ADD Management v jejímž portfoliu jsou i Jake Dennis nebo Sacha Fenestraz. Zatím ovšem nebylo potvrzeno, za jaký tým testy absolvuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze