Český start-up Charge and ride má první stanici v provozu, je v Ostravě-Porubě

Český start-up Charge and ride má první stanici v provozu, je v Ostravě-Porubě
Fotografie: Charge and ride
  • První nabíjecí stanice českého start-upu Charge and ride bude v Ostravě
  • Začne na výkonu 50 kW, ale v budoucnu bude schopná nabíjet až 150 kW
  • Zatím funguje přes aplikaci, ale bude doplněna i platba kartou bez registrace

O českém start-upu, jehož cílem je vybudování sítě ultrarychlých nabíjecích HUBů s kvalitním občerstvením, jsme již psali v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí prvorepublikové čerpací stanice na Zličíně. Z té se také stane ultrarychlý nabíjecí HUB, ovšem první otevřená stanice značky Charge and ride není v Praze, nýbrž .

Jde o známou stanici Alpitronic Hypercharger v konfiguraci s výkonem 75 kW, která je ale zatím ve zkušebním provozu nastavena maximálně na 50 kW. Je to z důvodu slabšího připojení, které by ovšem do dvou měsíců mělo být posíleno, stanice tedy dosáhne plného výkonu. Poté dojde i k posílení stanice na 2× 75 kW, přičemž jeden kabel bude chlazený. Při nabíjení jednoho vozidla tedy stanice umožní výkon až 150 kW.

Nabíjení je zatím možné přes aplikaci ChargeUp, ale připravuje se i doplnění o platební terminál, takže v budoucnu bude možná i platba kartou. Cena nabíjení ve zkušebním provozu je 5 Kč/kWh. Rekonstrukce již zmíněné stanice na Zličíně by měla začít v září a dokončení, tedy i spuštění nabíjecí stanice, je v plánu na přelom října a listopadu. O novinkách ve vznikající síti Charge and ride vás budeme průběžně informovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze