Autonomní auta jsou vzdálenější budoucnost, než se zdá, myslí si CEO Uberu

Autonomní auta jsou vzdálenější budoucnost, než se zdá, myslí si CEO Uberu
  • Uber má své umělé město pro testování autonomního řízení
  • Nedávno nakoupil 24 tisíc vozů XC90
  • Uber mapuje města s přesností na tři centimetry

Není snad den, kdy by se někde neobjevila novinka o autonomním řízení. Nejen automobilky, ať už mluvíme o Tesle, Audi, BMW či dalších, ale také společnosti jako Waymo, Google a v neposlední řadě také Uber pracují na svém autonomním řízení.

CEO Uberu Dara Khosrowshahi předpovídá, že autonomní auta jsou ještě minimálně deset let daleko. O svůj názor se podělil na konferenci v Německu. Khosrowshahi si to myslí i přesto, že společnosti do technologie investují spousty peněz. Koneckonců Uber si postavil i své autonomní město a nedávno nakoupil 24 tisíc vozů XC90, samozřejmě pro autonomní testování.

Kanceláře UBER

Vysoká cena snímačů, lidarů, senzorů a dalších věcí, které autonomní auta používají, je jeden z důvodů, proč autonomní auta nepřijdou zase tak brzy. Nejdříve je také potřeba zmapovat města s přesností na centimetry ,“ řekl Khosrowshahi.

Pro zajímavost: Uber města mapuje s přesností na tři centimetry. Pokrok by mohly přinést mapové podklady HERE, kde přesnost dosahuje 2 decimetrů.

Letos má v plánu svá autonomní auta zcela bez řidiče testovat společnost Waymo a rozhodně nebude jediná. Uvidíme za několik let, zda se nynější CEO Uberu trefil či nikoli.

Zdroj: telegraph.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze