Také bychom mohli svá autonomní auta uvést už příští rok, zaznělo z Uberu

Také bychom mohli svá autonomní auta uvést už příští rok, zaznělo z Uberu
  • O problematice mluvil šéf oddělení pokročilých technologií v Uberu v jednom z nedávných rozhovorů
  • Google už své autonomní auta testuje a General Motors by příští rok chtělo auto bez volantu i pedálů
  • V minulosti se mluvilo o tom, že pro autonomní auta bude zlomový rok 2020

Google už má nějaký ten čas autonomní auta, která jezdí po povolených trasách. General Motors by rádo už příští rok uvedlo na trh auto bez volantu a pedálů. I taková společnost Waymo má svá autonomní auta. Ta najezdila už 6 milionů kilometrů. Nyní se ke všemu přidává i Uber, který říká, že by své autonomní auto mohl na trh přivést také příští rok.

Uber

Autonomní technologie se vyvíjejí neskutečným tempem dopředu. Uber je však nebude nasazovat bez lidského dohledu a dokud nebude otestováno, že jsou naprosto bezpečné,“ řekl Eric Meyhofer, šéf oddělení pokročilých technologií v Uberu, v jednom z nedávných rozhovorů.

Meyhofer se zmínil, že Uber by byl schopný přivést autonomní auto na trh už příští rok. Dodal, že společnost nemá žádný přesně definovaný termín, kdy toho chtějí docílit. Dále se Meyhofer nechal slyšet, že autonomní Volva XC90 by byla schopna jezdit zcela sama, ale testování probíhá z velké části v teplých krajích, respektive v místech, kde autonomní auto jen málokdy potká sníh. Podle všeho je potřeba zapracovat na tom, aby auta zvládala i jízdu na sněhu. Rok 2020, který se v minulosti považoval za bránu autonomních aut, by i tak mohl platit.

Zdroj: jalopnik.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze