Audi do Ženevy přivezlo hned čtyři nové plug-in hybridy s vysokým výkonem

1
Audi do Ženevy přivezlo hned čtyři nové plug-in hybridy s vysokým výkonem
  • Hybridní jednotky jsou označovány TFSIe
  • Prozatím jde o dvě výkonové varianty
  • V následujících měsících by měla přijít třetí

Audi do Ženevy přivezlo čtyři plug-in hybridy s vysokým výkonem

Audi se v Ženevě neupejpá a rozhodlo se představit dokonce čtyři modely s plug-in hybridním pohonným ústrojím. Tyto jednotky dostanou nové označení TFSIe s číselným doplněním výkonu číslicemi 55 a 60. Těšit se tedy můžeme na model A6L 55 TFSIe Quattro, A7 55 TFSIe Quattro, A8L 60 TFSIe Quattro a Q5 55 TFSIe Quattro.

Plug-in hybridní Audi A7 a A6

Číslice 55 sice značí výkon, avšak samozřejmě ji nelze brát doslova – i slabší z variant dosahuje robustních 363 koní a 500 Nm točivého momentu. V menších modelech se kombinuje elektromobil a benzinový čtyřválec. V nabídce prý přibude i slabší varianta 50 TFSIe s 295 koni a 450 Nm točivého momentu. Obě varianty ve vozech A6, A7 a Q5 budou disponovat 14,1kWh baterií a dojezdem někde kolem 40 km.

Plug-in hybridní Audi A8 a Q5

Největší limuzína A8 využívá kombinaci třílitrového šestiválce a elektromotoru, díky čemuž umí dosáhnout výkonu 443 koní a točivého momentu 699 Nm. Zatím to vypadá, že hybridní varianty jsou dostupné pro modely A6 a A8 pouze v prodloužených Long verzích. Mezi řádky tak můžeme číst, že jsou plug-in hybridy představeny hlavně pro asijský trh. Vozy budou samozřejmě disponovat několika jízdními režimy pro uchování elektrické energie v bateriích, nebo naopak pro čistě elektrickou jízdu.

Diskuze ke článku
Majk
No auto na baterky je na hovno, ty vase litrove srajdy taky, okopcene svetla z mustangu budou ted ve vsech kramech a zadni propojena svetla taky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze