Audi elektrifikuje. V Ženevě ukáže hned několik plug-in hybridních modelů

Audi elektrifikuje. V Ženevě ukáže hned několik plug-in hybridních modelů
  • Do modelové palety s plug-in hybridním pohonem Audi zařadí modely A6, A7, A8 i Q5
  • Všechny modely mají nabídnout papírový dojezd 40 kilometrů dle cyklu WLTP

Nejvíce očekávaným elektrifikovaným modelem letošního roku je Audi e-tron, který se k zákazníkům dostane zhruba v květnu. Audi však nabídne i plug-in hybridní modely a bude jich hned několik. Podle informací, od kolegů z motoring.com zařadí Audi do nabídky nejen plug-in hybridní Audi Q5, ale také Audi A6, Audi A7 a Audi A8.

Paleta plug-in hybridních modelů od Audi

Audi A8 bude mít třílitrový benzinový šestiválec, dva elektromotory a 14,1kWh baterii. Výkon Audi A8 má být 400 koní. Naopak modely Q5, A6 a A7 dostanou pod kapotu 2litrový čtyřválec TFSI. Ten bude naladěný na 295 koní. Všechny modely se budou ukrývat pod názvem 50 TFSI e. Pokud by vám to bylo málo, pak můžete sáhnout po sportovnější verzích 55 TFSI e, které budou mít výkon 363 koní.

Podobně jako Audi A8, tak i ostatní plug-in hybridní modely budou mít v útrobách 14,1kWh baterii, která má zaručit papírový dojezd 40 kilometrů. Objednávky budou dealeři přijímat už v průběhu letošního roku. Všechny plug-in hybridní modely půjdou propojit s aplikací MyAudi. Přes tu zjistíte například stav nabití baterie. Podrobnosti o všech modelech se dozvíme už na ženevském autosalonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze